×
Meny

Aggressive Inline Hjul

  Filter
Merker
Hjuldiameter
Hjulhardhet

Godt å vite

Aggressive Inline Hjul - så hva er det egentlig?

Det spesielle med hjul til aggressive inline skating, eller aggressiv inlineskøyting på godt norsk, er at diameteren på disse hjulene er mindre enn på andre inline-skøyter. Diameteren ligger vanligvis på mellom 54 mm til 64 mm. Den mindre størrelsen lar bladers der ute kjøre med et mer senket setup, noe som gir mer kontroll, raskere akselerasjon og bedre grinds. Hjul til aggressive inline er også veldig harde og kommer med en flat profil. De ligner veldig på en avrundet rektangel. Hensikten med denne type design er å gi aggressive bladers der ute en større og mer stabil plattform for landinger av hopp og triks.

Hvordan velger jeg hjul til aggressive inline?

Å velge hjul til aggressive inline avhenger av skøytestilen din. Hardere hjul får deg til å rulle raskere, men vil bremse deg ned i røffe bygater. Så harde hjul anbefales heller for aggressive bladers som holder mest til i skateparken på smooth underlag. Mykere hjul fungerer derimot svært godt på røft underlag i bygatene, så mykere hjul er midt i blinken for aggressive bladers der ute som heller trikser og mikser i byens urbane områder.

Aggressive hjulprofiler: Flat, Round & Bullet

Som nevnt, foretrekker skøyteløpere innen aggressive inline helst hjul med flate profiler. Denne type hjulprofil forbedrer ikke bare stabiliteten - flat hjulprofil sørger nemlig også for at ikke hjulene blir sittende fast på bars og rails ved grinding.

Imidlertid er aggressive hjul også utviklet med avrundet profil (round) og kuleprofil (bullet). Avrundede hjul foretrekkes i urbane miljøer - da slike hjul gir god stabilitet og strålende svingeegenskaper. Hjul med en kuleprofil er den mest dynamiske hjultypen der ute, noe som gjør at bladers vil kunne rulle raskt og snu raskt - men det går på bekostning av stabilitetsegenskaper. Så denne hjulprofilen anbefales derfor til bladers som driver mest med slalåm og freestyle i byen.

Hvis du heller er på jakt etter større hjul for fritidsbruk eller speedskating, ta da en titt på våre Freeskates Hjul og Speedskates Hjul.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser