Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Maraton Inlineskøyter / Langdistanse Rulleskøyter

  Filter
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter
Støvel type

Godt å vite

Hva er maratonrulleskøyter?

Maratonskøyter, også kjent som utholdenhetsskøyter, er en type rulleskøyter som er spesielt utviklet for lange distanser. Sammenlignet med speedskating har maratonskøyter en høyere cuff som gir bedre ankelstøtte på lange turer. Denne typen rulleskøyter kommer med tre eller fire hjul. Maratonskøyter bruker 100mm, 110mm eller 125mm hjul, og lange rammer som gir økt stabilitet ved høye hastigheter.

Hvilke skøyter er best for langdistanse?

Det er noen faktorer å ta i betraktning når du kjøper et nytt par langdistanserulleskøyter: hjulstørrelse, støvel og ramme.

For middels til lange avstander foretrekker fitnesskatere 100mm eller 110mm hjul som vil hjelpe deg med å bruke mindre energi til å holde farten oppe. Selv om 125mm hjul kan føles tyngre, er de det optimale valget for maratonskatere som dekker svært lange avstander. Å velge en myk eller hard støvel er en personlig smakssak. En myk støvel er mer komfortabel og godt ventilert. En hard støvel er normalt mer stabil og gir mer kontroll. Langdistanseskatere foretrekker vanligvis lange rammer for økt stabilitet og bedre vektfordeling.

Firehjuls vs. trehjuls maratonskøyter

Som nevnt har maratonskøyter tre eller fire hjul. Hjuloppsettet avhenger utelukkende av hvordan du vil at skøyten skal føles. Firehjulsskøyter er mer stabile med bedre vektfordeling. Derimot er de ikke så raske som en trehjulsskøyte, og du kan ikke utstyre dem med 125mm hjul. Trehjulsskøyter er vanligvis lettere, men mindre stabile enn skøyter med fire hjul.

Hvis du er interessert i mer allsidige fritidsskøyter, sjekk ut våre Inlineskøyter og Freeskates .

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser