MENY
×

Langrennsbindinger - Klassisk

  Filter
Merker
Kompatible støvler
Flex

Noen ting du bør vurdere når du kjøper klassiske langrennsbindinger

Når det gjelder å velge et godt par klassisk langrenns-bindinger, vil du ha et sett med bindinger som er kompatible med sålene på støvlene dine. Dette kreves at du undersøker om støvlene dine bruker NNN-systemet (New Nordic Norm) eller SNS (Salomon Nordic System). Videre kan du ha et sett med SNS støvler som også passer inn i et sett med NNN bindinger. Hvis dette er tilfelle, vil støvlene dine ha ordet "pro-link" et sted i beskrivelsen.

I dette tilfellet er "følelsen" av de forskjellige bindingssystemene mest et spørsmål om smak og personlig mening, heller enn det er en forskjell i ytelsespotensial og holdbarhet i bindingene. De forskjellige produsentene har investert mye tid og penger i å optimalisere bindingssystemet, og det er vanskelig å forestille seg at de vil kunne forbedre bindingssystemene betydelig. Men igjen - vi har trodd det før, og de synes alltid å finne noe å forbedre og optimalisere.

De siste 20 årene har disse to standardene vært dominans, men siden patentet på NNN-systemet som eies av Rottefella, er utløpt, kommer vi til å se et bredt utvalg av nye aktører på markedet i nær fremtid. De to store merkene Fischer og Rossignol har allerede proklamert sitt nye oppsett - Turnamic, som kan være neste generasjon bindinger.