Jul
Bestill senest 17. Dec  -  Les mere
×
MENY

Sparkesykler

Godt å vite

Sparkesykkel - vokser og vokser

Sparkesykkel har utviklet seg til en stor sport, utvalget av sparkesykler og reservedeler har også derfor vokset kraftig. Helt siden triksesparkesykler for alvor slo igjennom, så har det blitt produsert veldig mange høykvalitets Pro-sparkesykler -og deler. Men det finnes dessverre fortsatt svært mange billige sparkesykler på markedet i dag med dårlig kvalitet.

Det finnes overordnet tre typer sparkesykler: Til triks, til transport og til lek.

En triksesparkesykkel er med på det aller meste

Triksesparkesykler brukes hovedsakelig i skateparken, bymiljøet og på parkeringsplasser. Dette er en teknisk -og utstyrskrevende sport fordi sparkesyklene utsettes for kraftige slag. Ingen sparkesykler lever evig, men i dag finnes det et stort antall av komplette triksesparkesykler på markedet til nettopp dette formålet. De er forsterket og designet så de holder seg bedre enn noensinne. I tillegg finnes det finnes også mange spesialdesignede komponenter slik at man helt selv kan sette sammen sin egen drømmesparkesykkel. Ferdigpakkede skreddersydde sparkesykler består som oftest av spesielle komponenter fra forskjellige merker som har blitt sammensatt av eksperter innenfor denne flotte sporten.

Sparkesykkel med store hjul

Til transport anbefaler vi en sparkesykkel med store hjul (120 mm eller større). Sparkesyklene er vanligvis laget til voksne men kan også brukes av barn. De kan som oftest foldes sammen og er derfor lette å ta med seg på f.eks. toget, skolen eller arbeidsplassen. Store hjul er mindre følsomme overfor ujevnheter på veien, de er mer retningsstabile og de ruller fortere. Det finnes sparkesykler på markedet hvor hjulene er laget av plastikk, disse modellene bør du virkelig unngå. Plastikkhjul er ikke særlig komfortabelt å kjøre på, i tillegg blir disse hjulene ødelagt veldig raskt.

Vanlig sparkesykkel

Disse sparkesyklene ble nærmest gjenoppfunnet på slutten av 1990 'tallet da det kom en ny type sparkesykkel i aluminium på markedet. Siden da, så har det ikke skjedd den helt store utviklingen. De kan foldes sammen og er i det hele tatt mer praktiske og strømlinjede. Kvaliteten svinger veldig mye, så dette må du være oppmerksom på. Velger du å kjøpe en sparkesykkel i f.eks. et supermarked eller i en lekebutikk, så sjekk alltid om kvaliteten er i orden. Her hos SkatePro så prøver vi selv å holde oss unna de billigste sparkesyklene.

Ta gjerne en titt på vår guide: Kjøp av sparkesykkel.