MENY
×

Sparkesykkel

Spark i vei

Sparkesykkel har vokset til å være en stor sport, utvalget av sparkesykler og reservedeler har derfor også vokset veldig. Siden trikse sparkesykler for alvor slo igjennom har det kommet mange pro sparkesykler og deler i høy kvalitet. Men det finnes fortsatt mange billige sparkesykler på markedet i dårlig kvalitet.

Det finnes overordnet tre typer sparkesykler: Til triks, til transport og til lek.

Trikse sparkesykkel

Trikse sparkesykler brukes typisk i skateparks, i bymiljøet og på parkeringsplasser. Det er en teknisk og utstyrskrevende sport fordi sparkesyklene utsettes for massive slag. Ingen sparkesykler lever evig, men i dag finnes det et stort utbud av komplette trikse sparkesykler til nettopp dette formålet. De er forsterket og designet så de holder bedre enn noensinne. Ut over det finnes det også mange spesialdesignede komponenter så man helt selv kan sette sammen sin drømme-sparkesykkel. Ferdigsamlede custom sparkesykler består typisk av spesielle komponenter fra forskjellige merker sammensatt av eksperter innenfor sporten.

Sparkesykkel med store hjul

Til transport anbefaler vi en sparkesykkel med store hjul (120 mm eller større). Sparkesyklene er vanligvis laget til voksne men kan også brukes av barn. De kan ofte foldes sammen og er derfor lette å ha med i f.eks. toget, skolen eller på arbeidsplassen. Store hjul er mindre følsomme overfor ujevnheter på veien, de er mer retnings stabile og de ruller fortere. Det finnes sparkesykler på markedet hvor hjulene er laget av plastikk, disse modellene bør du unngå. Plastikk hjul er ikke så behagelige å kjøre på og ødelegges fortere.

Vanlig sparkesykkel

Disse sparkesyklene blev nærmest gjenoppfunnet på slutten av 1990 'tallet da det kom en ny type sparkesykkel i aluminium. Siden har det ikke skjedd den helt store utviklingen. De kan foldes sammen og er i det hele tatt mer praktiske og strømlinjede. Kvaliteten svinger mye. Velger du å kjøpe en slik sparkesykkel i et supermarked eller i en lekebutikk så sjekk alltid om kvaliteten er i orden. Hos SkatePro forsøker vi selv å unngå de billigste sparkesyklene.

Du kan også lese guiden kjøp av sparkesykkel.