×
Meny

BMX Kranksett

  Filter
Farger
Merker
Krank Lengde/Type
Krankboks

Godt å vite

Hva er et BMX Kranksett?

Så hva er egentlig en BMX Krank? Kranker er metallarmene som kobler sykkelpedaler til bunnbraketten. Kranksett for freestyle er designet for å være solide og er en viktig del av å skape fremdrift på en BMX. Sammenlignet med kranker for BMX Racing - som er laget fra aluminium eller karbonfiber, er BMX-kranker for Freestyle BMX laget fra stål eller Chromoly.

BMX Kranksett - Ulike typer?

Det finnes tre hovedtyper av kranksett for Freestyle BMX: 1-delt, 2-delt og 3-delt. 1-delt krank holdes på plass av kulelagrene og finnes ofte på sykler for førstegangsbrukere og eldre modeller. En 2-delt krank kommer med en krankbolt, er lett å påmontere, og inneholder en spindel som er innebygd i en av krankarmene. Et 3-delt BMX-kranksett er hva som er vanligst å finne på kranker til BMX-sykler. De er vanligvis tyngre, men mer solide enn et 2-delt kranksett og ofte litt bredere.

Få riktig størrelse på Kranker & Spindler

De fleste krankarmer er mellom 170 mm og 175 mm lange, men det er mulig å finne lengder mellom 127 mm og 190 mm også. Å bestemme riktig lengde avhenger av rytterens preferanse. Lengre krankarmer er populært blant ryttere driver mye med hopp og løp, mens kortere lengder er mer egnet for street- og flatlandskjøring.

Det er også viktig å vurdere hvilken spindelstørrelse du vil ha. Spindelen er akselen der krankene festes, og man finner dem i bunnbraketten. Størrelsen på BMX-spindler er tilgjengelige i 19 mm, 22 mm og 24 mm. Spindelen med en diameter på 19 mm er midt i blinken for kjøring på ramper og stier - så vel som gatekjøring. Spindeldiameteren på 22 mm er sterkere enn 19 mm og er ideell for drops og grinds. Størrelsen på 24 mm diameter har blitt mer populær de siste årene, og denne vil tåle alt som kan gjøres med en BMX.

Til slutt er det viktig å kontrollere at ditt kranksettet er kompatibelt med pedalene - og at du kjenner til størrelsen på bunnbraketten.

Hvis Race BMX er mer din greie, ta da en titt på Race BMX Kranksett.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser