Pucks til ishockey
Ishockeypucken er standard - men også et 'must'
Uten puck blir det ingen kamp. Dette lille stykket gummi lager all action, og selv om den kommer i forskjellige design, er forskriften om ishockeypucken svært streng. Den offisielle reguleringsstørrelsen på ishockeypucken er 1 tommer (25 mm) tykk, 3 tommer (76 mm) i diameter, og veier mellom 156 og 170 g. Hvis en puck blir produsert i tiltak som ikke passer dette vil det ikke være noe fornuftig å øve med den, siden du spiller med en annen ishockeypuck i kamper.
Hva er inne i en hockeypuck?
Hovedmaterialet som brukes i en klassisk puck er vulkanisert gummi. Gummien har gått gjennom en kjemisk behandling som gjør gummien svært motstandsdyktig mot all slags misbruk og slag. Annet enn vulkanisert gummi er det ingenting i pucken. Ingen stål eller sand i midten. Denne konsistensen i materialet - legger til holdbarheten og levetiden til pucken.
Før en hockey-kamp eller treningsøkt, blir pucken vanligvis brakt til frysende temperaturer for å redusere at den hopper under kampen eller treningen.
Hva skjedde med 'Firepucken'?
Noen av dere husker kanskje den såkalte firepucken, som dukket opp tidlig på 1990-tallet. Firepucken ble produsert i et annet materiale, med sikte på å forbedre synligheten til hockey pucken når kampen ble sendt på fjernsyn.
Livssyklusen viste seg å være ganske kort for firepucken da det ikke var noen vesentlig forbedring i tilskueropplevelsen. Dessuten gjorde den strukturelle endringen i materialet at pucken var mer sannsynlig å sprette av isen, noe som gjorde det vanskeligere for keeperen å stoppe pucken. Av denne grunn så vi en betydelig økning i antall mål i denne perioden.