Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Freeskates

  Filter
Farger
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter
Nivå
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Hva er freeskates?

Freeskates, også kalt freestyle skates og urban inline skates, er allsidige inlineskøyter som typisk brukes i urbane omgivelser. De er bygget med en mer robust konstruksjon enn vanlige fitnesskøyter. Derfor har de en støvel med høy cuff og hardt skall, som kombinert med en kort ramme, gir brukeren optimal ankelstøtte og maksimal manøvrerbarhet til å gjøre krappe svinger.

Freeskates er utstyrt med sterke og lette aluminiumsrammer, og kan finnes i både tre- og firehjulsoppsett. Freestyle skates kan også velges med både små og store hjul avhengig av hvor du skal bruke dem, og hva du ønsker å bruke dem til.

Før du kjøper et par freeskates må du huske å sjekke størrelsesguiden ettersom hvert merke produserer støvelen forskjellig.

Å velge riktig freeskate

Som tidligere nevnt avhenger hvilket par skøyter du burde ha av hva slags omgivelser du ønsker å bruke dem i, og din personlige kjørestil. Det er hovedsakelig to typer kjørestiler innen freeskating: slalåm og urban skating.

Slalåmskating er en disiplin som generelt utøves på jevne overflater med mål om å kjøre gjennom en løype med kjegler ved å utføre krappe svinger og hopp. Den typiske størrelsen på hjulene som brukes til slalåmkjøring er 80-84mm ettersom de gir både hurtig akselerasjon og optimal mobilitet.

Urban skating er en kjørestil tilpasset de som ønsker å cruise rundt i byen og nå høye hastigheter. For denne spesifikke disiplinen er det mest normalt å bruke hjul som er 90-125mm. Store hjul er mindre manøvrerbare, men ruller lett over de fleste overflater, som gjør det enkelt å forsere både brostein og små gressflekker.

Vil du vite mer om freeskates? Sjekk ut vår Guide til å velge freeskates.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser