MENY
Rulleskøyter
Godt å vite

Rulleskøyter

Rulleskøyter finnes i mange versjoner som er designet til forskjellige formål. Den mest utbredte modellen er inliners, der sitter hjulene en lang rekke. Det er dessuten også mange tilhengere av retro rulleskøyter, der sitter hjulene som på et skateboard.

Inliners

Det finnes forskjellige inliners til fitness, speed, rullehockey, street/aggressive, akkurat som man også har laget en fusion rulleskøyte kaldet freeskates. Inliners ruller bedre og er mer retningsstabile enn retro rulleskøyter, derfor faller man ikke så lett for- eller bakover. Da inliners er den mest populære type rulleskøyter er det også her du finner det største utvalget i både rulleskøyter og reservedeler.

Retro rulleskøyter

Retro er for mange den originale rulleskøyten og har fortsatt en stor gruppe tilhengere. Kjøreteknikken er litt annerledes og noen synes faktisk de er lettere å styre. Retro rulleskøyter er det kanskje mange som har kjørt på som barn, og derfor er valget kanskje både et spørsmål om smak og nostalgi. Innenfor Derby sporten har denne typen blitt standarden.

Les guiden kjøp av rulleskøyter

Historien bak inliners

I 1980'tallet lagde Roces og Rollerblade de inliners vi kjenner i dag, men faktisk opstod ideen i 1849, da en franskmann skulle lage rekvisitter til en opera som skulle minne om isskøyter. Roces var det første merket som masseproduserte inliners men det var Rollerblade som sørget for at de for alvor ble populære.

Mange foreldre og besteforeldre husker sikkert de gamle retro rulleskøyter man kunne spenne på skoene sine, og de er heller ikke noen ny oppfinnelse. Den rulleskøyten kommer tilbake fra slutten av 1700-tallet. Det har siden vært forsøk på å gjenoppfinne den tradisjonelle rulleskøyten med bl.a. Powerslides "Blade-and-walk", som ligner en vanlig inline rulleskøyte men som består av en sko i en skall.

Tilmeld deg våres nyhetsbrev!
Motta e-mails med gode tilbud, tips og produktnyheter (starter i 2017).
               
Trygg e-handel