Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Hjelmer til skateboarding og longboarding

  Filter
Farger
Merker
Størrelse
Størrelsesjusterbar
Forrige
Neste
Side 1 av 3

Godt å vite

Du burde alltid bruke en skatehjelm

Skateboarding og longboarding er actionsporter og risikoen for skader er ganske høy. Hvis du vil minimere risikoen for skader og sykle uten bekymringer, er det et must å bruke skateboardhjelm. Det spiller ingen rolle om du er profesjonell eller nybegynner, en skatehjelm er en viktig investering for alle.

Hjelmer for skateboarding kommer vanligvis i en klassisk halvkuppelform som dekker hodet fra alle kanter. Bortsett fra beskyttelse, er skateboard- og longboardhjelmer bygget for å gi en komfortabel passform og god ventilasjon. Det stilige utseendet er bare en fin bonus på toppen av alt.

Hvordan bør skatehjelmer passe?

Skateboard- og longboardhjelmer skal ha en tettsittende, men komfortabel passform. De skal aldri føles for stramme og ukomfortable rundt hodet, siden dette kan redusere sannsynligheten for å ha dem på seg. Hjelmen skal heller ikke være for løs. Hvis hjelmen din beveger seg og vingler samtidig med hodebevegelsene dine, er den for løs.

Du bør velge riktig hjelmstørrelse ved å måle hodeomkretsen. Når hjelmen har riktig størrelse, skal den sitte godt rundt hodet uten noen trykkpunkter. Du kan finne mer informasjon om hvordan hjelmen din skal passe fra vår veiledning for hvordan hjelmen skal passe.

Er skatehjelmer det samme som sykkelhjelmer?

Klassiske skateboardhjelmer og tradisjonelle sykkelhjelmer har noen forskjeller. Skateboard- og longboardhjelmer gir mer dekning på bakhodet og har færre ventilasjonshull. De er også bygget for å gi beskyttelse mot gjentatte, mindre støt. Sykkelhjelmer, derimot, beskytter hodet mot ett stort, enkelt slag og må skiftes ut rett etter.

Imidlertid er mange skateboardhjelmer konstruert for flerbruk. Det betyr at du kan bruke skatehjelmen til andre rullesporter i tillegg til sykling. Bare sørg for å sjekke sertifiseringen av skateboardhjelmen din for å se om den er godkjent for sykling. Alle hjelmer som finnes i denne kategorien er sertifisert for skateboarding. Hvis du kan se at hjelmen kommer med EN 1078-sertifiseringen, betyr dette at den er godkjent for bruk med skateboard og andre brett, skøyter og pedal sykler.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser