×
MENY

Nordic rulleskøyter

  Filter
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter
Kulelager presisjon

Nordic skøyter er inliners spesialdesignet for nordic skating.

Hva er Nordic skating?

Nordic Skating er en kombinasjon av stavgang, langrenn og rulleskøyteløp. Når du kjører på Nordic skøyter, bruker du staver for å få ekstra fart og stabilitet. Teknikken er veldig lik den som brukes for langrenn. Nordic skøyter er både for skøytere som ønsker å prøve ut nye aktiviteter på rulleskøyter, og skiløpere som også ønsker å trene utenfor skisesongen. Det finnes også rulleski som er enda lengre og minner enda mer på langrennsski enn Nordic skøyter. Det er mange fordeler med Nordic skating. Utover at skøytene kan brukes i områder som ikke er normalt kjørbar på rulleskøyter, kan Nordic skøyter også brukes veldig effektivt som en form for trening.

Fordelene med Nordic skøyter.

Du kan bruke nesten alle slags inliners til Nordic Skating. Men de Nordic skøyter du finner i denne kategorien er spesielt egnet, både fordi de har et bremsesystem innebygd (for bedre trening) og fordi de har lufthjul, slik at de kan brukes for off-road Nordic skating.

Rulleskøyter har vanligvis bare to hjul og støvelen er plassert mellom dem. De har veldig store lufthjul som gjør det mulig å kjøre både on-, og off-road. Støvelen er stiv og gir god støtte. I tillegg, har Nordic skøyter et bremsesystem hvor bremsene går mot hjulet når skøyen bremser. Bremseklossen kan utskiftes.

Når du velger staver for Nordic Skating, er det viktig at du velger staver med riktig lengde (ikke samme lengde som Nordic Walking).