×
Meny

Truck deler til Longboard

  Filter
Merker

Longboard bushings - er det noe forskjell på dem?

Bushings til longboards er vanligvis de samme som brukes til skateboards. Samme materiale blir brukt (Polyuretan), samme størrelser, i tillegg til at hardheten også på bushings blir målt på durometer-skalaen hvor du vil se et nummer fra 70 til 100 etterfulgt av bokstaven "A".

Et høyere nummer foran bokstaven "A", betyr et større hardhetsnivå på bushings, mens et lavere nummer betyr et mykere hardhetsnivå på bushings.

Men det er én ting du må huske på når du skal velge din longboard bushings, nemlig hva slags type longboarding du driver med - slik at du får den rette formen og hardheten på dine longboard truck bushings. De mest harde bushings passer best til freeride og downhill (hvor du har behov for en god stabilitet) og de meste myke bushings passer best til carving (hvor du trenger bedre styreegenskaper og respons).

Bushings til longboards og deres form

De 4 hovedtypene med bushings er: cone, barrel, stepped cone og double-stepped. Som regel så er det formen på cone som gir de beste styreegenskapene, noe som er perfekt til carving. Og så har vi barrel som gir mer stabilitet og mindre bevegelser - dette er også bushings som kan brukes til carving, men i tillegg passer disse også godt til freeride og downhill.

De andre to bushings -typene; stepped cone og double-stepped har mer begrensende former. Dette betyr at du får mindre bevegelser, men til gjengjeld en strålende stabilitet - noe man kan få virkelig bruk for ved downhill -longboarding i stor fart. Double-stepped er den mest begrensende og stabile formen for bushings vi har.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser