Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Skatehjelm

  Filter
Farger
Merker
Størrelse
Størrelsesjusterbar
Forrige
Neste
Side 1 av 3

Godt å vite

Skatehjelm eller sykkelhjelm? -Det er en forskjell!

En hjelm er den viktigste delen av ditt beskyttelsesutstyr og det første du må skaffe når du begynner å kjøre på skateboards, sparkesykler, rulleskøyter etc.

En skatehjelm og en sykkelhjelm har en god del ting til felles, som og selvsagt beskytte mot hodeskader, men det er allikevel noen svært viktige forskjeller som du definitivt må være oppmerksom på før du gjør et hjelmkjøp.
Nedenfor har vi oppført de 2 største forskjellene:

  • En skatehjelm er laget for å tåle mer juling sammenlignet med en tradisjonell sykkelhjelm som vanligvis må byttes ut etter 1 skikkelig smell.
  • En skatehjelm er i tillegg laget med en form som også beskytter bakhodet ditt, tradisjonelle sykkelhjelmer dekker ikke hele veien ned til nakken din.

Disse hjelmene har gjennomgått en rekke ulike tester og kvalifisert seg til flere ulike sertifikater, men mange skatehjelmer har også blitt godkjent for sykling (BMX Hjelmer er også inkludert på denne listen). Så hvis du vil ha en sykkelhjelm som ligner på en skatehjelm, da er det en god idé å se på hvilken sertifikasjonen hjelmen har - før du kjøper den.

Et sertifikat som du ofte finner på våre hjelmer, er: EN 1078. Dette er et sertifikat som godkjenner hjelmen for bruk til både skating så vel som sykling. Så hvis du vil ha en hjem som egner seg for både skating, sykling og BMX'ing eller t.o.m triksesparkesykling - velg da en hjem med EN 1078 -sertifiseringen.

Skate Hjelm - Hvordan skal passformen være?

For å oppnå best mulig beskyttelse, er det viktig at din skatehjelm har riktig passform. Noen hjelmer har et justerbart lukkesystem bakpå ved nakkeområdet, for å sikre en tett og god passform. Noen kommer også med et ekstra pads/polstringsett med ulik tykkelse. Stroppene kan også justeres slik at hjelmen kan strammes uten å bli altfor stram. Stroppene bør danne en Y rett under øret uten å faktisk være i kontakt med det. Hjelmen sitter riktig når du enkelt kan riste på hodet uten at hjelmen beveger seg.

Alle hjelmene har innebygd skumpolstring for bedre komfort og passform. Samtidig kommer hjelmene med et ventilasjonssystem som hindrer at hodet blir overopphetet når du skater eller sykler.

Hvis du er usikker på hvilken hjelm som passer deg og dine behov best, kan du gjerne ta kontakt med vår kundeservice.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser