MENY
×

Skatehjelm, sykkelhjelm, ski hjelm og surfe hjelm

  Filter
Farger
Merker
Størrelse
Innvendig mål
Størrelsesjusterbar
Sertifikater
Forrige
Neste
Side 1 av 2

En hjelm er den viktigste delen av dit beskyttelsesutstyr og det første du må skaffe når du begynner å kjøre skateboard, sparkesykkel, rulleskøyter mm.

Skatehjelm eller sykkelhjelm?

En skater hjelm og en sykkel hjelm har en del til felles, slik som å beskytte hodet mot skader, men det er allikevel noen viktige forskjeller som du skal være oppmerksom på før du kjøper en hjelm. Den mest kortfattede måte å beskrive den store forskjell på er at;

  • Sykkelhjelmer er laget for å holde til meget harde slag.
  • Skatehjelmer er laget for å tåle flere, men mindre harde slag.

På skateboard og rulleskøyter er det en høyere risiko for at du faller, men når du faller er distansen og farten på fallet ofte mye kortere og langsommere enn hvis du skulle falle på en sykkel. Disse hjelmene har derfor forskjellige tester og godkjennelser de skal leve opp til. Det betyr at en hjelm som er godkjent og beregnet til skating skal beskytte ditt hode noe når du velter på en sykkel, men hodebeskyttelsen vil stadig være bedre med en sykkelhjelm.

Mange av de skate hjelmer vi har hos SkatePro er også blitt godkjente til sykkel, for eksempel via EN 1078 sertifikatet. Så leter du etter en hjelm til skating du kan bruke mens du sykler, er SkatePro det rette sted å lete.

Ski hjelm

Om man skal stå på ski med ski hjelm eller uten ski hjelm, har de fleste spurt seg selv når de skal på skiferie. Det gir dog ski kjørere stor trygghet å vite at hodet er beskyttet og den tryggheten hjelper dem med å pushe flere grenser og utvikle sine ferdigheter. Utover trygghet, holder også ski hjelmer hodet varmt, så du ikke fryser når det er mange kulegrader og sne ute.

Surf Hjelm eller Hjelm til Vannsport

Det er ikke utbredt blandt surfere eller folk som dyrker vannsport å bruke hjelm eller vannsport hjelmer. Mange surfere tror at det vil gå ut over dere prestasjonsevne ute i bølgene, men hva mange av dem ikke vet er at en stor del av skadene i forbindelse med surfing er hodeskader i forskjellige former. Utover dette er risikoen for å drukne lavere når man bruker en hjelm til surfing, da man ikke så lett blir slått bevisstløs ved uhell på grunn av store bølger. Ønsker du å passe godt på ditt hode og deg selv når du surfer, anbefales det at du bruker en hjelm.

Hvordan skal hjelmen min sitte?

For å oppnå best mulig beskyttelse, er det viktig at din skate hjelm sitter riktig. De fleste hjelmer har et justerbart lukkesystem i nakken på hjelmen, som sørger for at hjelmen sitter ordentlig på hodet. Stroppene kan også justeres slik at hjelmen kan strammes uten å bli altfor stramt. Stroppene bør danne en Y rett under øret uten å berøre det. Hjelmen sitter riktig når du enkelt kan riste på hodet uten at hjelmen beveger seg.

Alle hjelmene har innebygde skum pads, både for å gjøre hjelmen mer behagelig å ha på, men også for å gi den en enda bedre passform. Samtidig kommer hjelmer med et ventilasjonssystem som hindrer at hodet blir overopphetet når du skater eller sykler.

Hvis du er usikker på hvilken hjelm som passer deg og dine behov, kan du gjerne ta kontakt med vår kundeservice.