×
MENY

Hjelmer - Rulleskøyter

  Filter
Farger
Merker
Størrelse
Innvendig mål
Størrelsesjusterbar
Sertifikater

Godt å vite

Skatehjelm eller sykkelhjelm?

En hjelm er den viktigste delen av dit beskyttelsesutstyr og det første du må skaffe når du begynner å kjøre skateboard, sparkesykkel, rulleskøyter mm.

En skater hjelm og en sykkel hjelm har en del til felles, slik som å beskytte hodet mot skader, men det er allikevel noen viktige forskjeller som du skal være oppmerksom på før du kjøper en hjelm. Den mest kortfattede måte å beskrive den store forskjell på er at;

  • Skate hjelmer er laget for å tåle mange smell mens tradisjonelle sykkel hjelmer må du bytte ut etter et seriøst smell.
  • Skate hjelmer er også laget i en form som beskytter bakhodet ditt med tradisjonelle sykkel hjelmer ikke går hele veien ned til nakken din.

Dise hjelmene har blitt testet etter forskjellige standarder og forskjellige sertifikater, men mange skate hjelmer har blitt godkjent til sykling også (BMX hjelmer er også inkludert her). Så hvis du vil ha en sykkel hjelm som ser ut som en skate hjelm, er det en god ide å se på hvilken sertifikasjonen hjelmen har før du kjøper den.

Et sertifikat du ser ofte blandt våres hjelmer heter EN 1078, som godkjenner hjelmen for både skating og sykling. Så hvis du vil ha en skate, sykkel og BMX hjelm eller hjelm til sparkesykkel, velg en med EN 1078 sertifisering.

Hvordan skal hjelmen min sitte?

For å oppnå best mulig beskyttelse, er det viktig at din skate hjelm sitter riktig. De fleste hjelmer har et justerbart lukkesystem i nakken på hjelmen, som sørger for at hjelmen sitter ordentlig på hodet. Stroppene kan også justeres slik at hjelmen kan strammes uten å bli altfor stramt. Stroppene bør danne en Y rett under øret uten å berøre det. Hjelmen sitter riktig når du enkelt kan riste på hodet uten at hjelmen beveger seg.

Alle hjelmene har innebygde skum plater, både for å gjøre hjelmen mer behagelig å ha på, men også for å gi den en enda bedre passform. Samtidig kommer hjelmer med et ventilasjonssystem som hindrer at hodet blir overopphetet når du skater eller sykler.

Hvis du er usikker på hvilken hjelm som passer deg og dine behov, kan du gjerne ta kontakt med vår kundeservice.