×
Meny

Skredsøkere og skredutstyr

  Filter
Farger
Merker
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Essensielt skredutstyr for backcountry kjøring

Skiløpere og snowboardkjørere som kjører off-piste og i backcountry anbefales alltid å ha med seg skredutstyr. De tre viktigste utstyrsdelene er et skredsøker, søkestang og skredspade. Det som også er viktig er at brukeren har fått opplæring i å bruke utstyret i tilfelle et snøskred kommer. Alt dette utstyret kan oppbevares i en skredsekk som kan festes sikkert til kroppen.

Slik bruker du skredutstyr

Måten å lære å bruke skredutstyr er å ta et kurs som ledes av en fagperson. Denne delen gir en enkel oversikt over hva hvert utstyr brukes til.

SKREDSØKER

Skredsøker bæres tett inntil kroppen og gir ut kontinuerlige radiosignaler som kan oppdages av andre skredsøkere. Når du søker etter en kropp under snø, kan søkere byttes til "søkemodus" for å hjelpe med å finne en kropp ved å motta ønsket radiosignal.

Søkestang

Stangen brukes til å finne den nøyaktige plasseringen og dybden til kroppen under snøen. Det ligner på en sammenleggbar teltstang som du kan stikke ned i snøen for å kjenne hvor skiløperen er.

SKREDSPADE

Spaden brukes til å grave ut en begravd skiløper. De er vanligvis designet med et avtagbart spadehåndtak, slik at de lett kan passe i en ryggsekk.

AIRBAG PAKKER

Et annet sikkerhetsutstyr som er veldig nyttig å ha, er en airbagpakke. Denne bæres på ryggen som ryggsekk, og kan aktiveres ved å trekke i et håndtak for å raskt blåse opp airbagen ved bruk av trykkluft eller en vifte. Den ekstra luftmassen hjelper skiløperen med å holde seg på toppen av snøen og reduserer sjansene for å bli begravet.

For mer informasjon, og produkter for backcountry kjøring, besøk - Toppturski.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser