MENY
×

Langrennsski støvler- Klassisk

  Filter
Merker
Skostørrelse
Kompatible bindinger

En klassisk langrenn skistøvlen skal passe perfekt

Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren skiløper, er det ikke mange ting verre enn å få føttene inn i et par ski støvler som ikke passer og gjør føttene såre i løpet av få timer.

En ting å vurdere i denne konteksten er at mange bruker en tykkere sok i langrenns støvler enn i en alpin skistøvler. Det er derfor støvlene bør være rundt en halv til en full størrelse større enn dine vanlige sko.

Klassiske langrenn støvler i denne kategorien er designet for både nybegynnere og erfarne skiløpere. Når du er nybegynner, bør du fokusere på å holde føttene varme med en tykkere liner samtidig som velger et sett støvler som gir en riktig mengde støtte rundt hæl og ankler. I noen grad forbyr denne ekstra støtten at anklene dine kommer i posisjoner der det forårsaker forstuinger eller annen skade. Denne typen støvel er egnet for den årlige skiferien.

En klassisk langrenn støvel til den mer erfarne skiløperen er ofte lettere i vekt hvis du sammenligner dem med støvler for nybegynnere. Foruten vekten kommer hovedforskjellen med en tynnere liner. Dette gjør støvlene mindre varme og gjør det mer fleksibelt. De mer avanserte støvlene er skapt med en stivere hælteller, som gir maksimal kraftoverføring, noe som er viktig for å oppnå høyere hastigheter.