×
Meny

Langrennsko (Klassisk)

  Filter
Merker
Skostørrelse
Kompatible bindinger
Ski type

Godt å vite

Skisko for klassisk langrenn må passe helt perfekt

Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren skiløper, det er ikke mye som er verre enn å skil føttene inn i et par skisko som ikke passer ordentlig slik at føttene er såre og vonde innen et par timer.

En ting man derimot må vurdere i denne konteksten er at mange bruker mer tykke sokker i langrennskoene enn f.eks. i alpinstøvlene. Det er derfor skisko til langrenn bør være en halv til en full størrelse større enn dine vanlige sko.

Skisko for klassisk langrenn under denne kategorien er designet for både nybegynnere og erfarne skiløpere. Når du er nybegynner, bør du fokusere på å holde føttene varme med en tykkere innerstøvel - samtidig som du også velger et par med riktig mengde støtte rundt hæl og ankel. Til visse tider forbyr denne ekstra støtten at anklene dine kommer i posisjoner der det er risiko for at det skal oppstå forstuinger eller andre skader. Denne typen skisko egner seg svært godt for brukt til den årlige skiferien.

Som en nybegynner vil det også være smart å vurdere et par Combi Skisko, fordi:

  • Du får da en veldig god mengde med ankelstøtte.
  • Disse skiskoene har myke såler.
  • Kan brukes til både Klassisk og Skøyting - perfekte til å prøve ut ulike stiler før man koster på seg spesialisert utstyr.
  • De er midt i blinken for å videreutvikle grunnleggende skiferdigheter.

Skisko til erfarne skiløpere har ofte en lavere vekt sammenlignet med skisko til nybegynnerne. I tillegg til vekten er hovedforskjellen også den tynnere innerstøvelen. Dette gjør at skiskoene blir mindre varme og mer fleksible. De mer avanserte skiskoene er designet med en stivere hælteller. Dette gir maksimalt med kraftoverføringer, noe som er viktig for å oppnå høyere hastigheter.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser