Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Langrennsstaver

  Filter
Merker
Lengde

Godt å vite

Langrennsstaver til klassisk, skøyting, og off-piste

Langrennsstaver er laget av en rekke ulike typer materialer. Langrennstaver for nybegynnere er ofte laget fra aluminium, mens de dyrere langrennsstavene inneholder varierende mengder karbon. Fordelen med langrennsstaver i karbon, er at stavene blir stivere og dermed gir mer energi. Videre har også vanligvis langrennsstaver laget av karbon en lavere vekt enn de stavene laget fra aluminium.

Lengden på langrennsstavene kan også variere avhengig av hovedformålet. Stavene for klassisk langrenn er vanligvis litt kortere sammenlignet med staver for skøyting i langrenn. Langrennsstaver for klassisk bør være rundt 30 cm kortere enn din egen høyde, mens for skøyting bør de ideellt sett være ca. 15-20 cm kortere.

Hvis du er off-piste skiløper som liker deg best utenfor løypa, anbefaler vi at du velger et skipar med brede trinser. Årsaken til dette er at når du utforsker villmarka, vil du at trinsene skal kunne takle møtet med den dypere snøen. Små trinser er mer egnet for preparerte skiløyper, slik vi finner i klassisk langrenn.

Skistaver Langrenn | Buet staver for høyere fart

En annen ting du bør vurdere ved kjøp av et skistaver, er om du vil at de skal være rette eller buet i formen. Buet skistaver i langrenn er et relativt nytt konsept, og ifølge produsentens tester har det vist seg at buede skistastaver leverer nesten 20% mer fremdriftskraft ved hvert stavtak.

Exel har f.eks. sitt flaggskip, den buede modell, X-Curve X-HMC 100. Dette er langrennsstaver med en kvalitet fra aller øverste hylle. Exel tilbyr også et sett med buede staver for mosjonist-skiløperen, og disse kommer også til en rimelig prislapp. Hvis dette høres interessant ut for deg, er bør du ta en titt på X-Curve X-70 Cross Country.

Staver Langrenn - du vil bli hektet på de av høy kvalitet

Som du kanskje legger merke til er skistaver veldig forskjellige i pris. Vi har langrennsstaver til bare rundt 200 kroner, men samtidig finnes det også skistaver som koster ekstremt mye mer enn dette igjen.

En positiv ting om et par billigere staver er at de ofte er veldig holdbare. Aluminiumen gjør dem nesten umulige å brekke. Ulempen er vekten og mangelen på fleksibilitet. Langrennsstaver i den billigere prisklassen er perfekt for skiløpere med liten eller minimum erfaring.

Når prisen går opp, går også kvaliteten på materialene opp. De dyreste stavene er ofte laget av karbon, noe som gir deg bedre kraftoverføringer enn det standard aluminiumstaver gjør. Dyre høykvalitets langrennsstaver er noe du definitivt vil bli hektet på hvis du først prøver dem - forskjellen er ganske så stor!

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser