×
Meny

Skins - Langrenn

  Filter
Merker

Få et godt fæste med nye skind/feller på dine langrennski

Feller - eller skind/skin - brukes på undersiden av langrendsskien for at skabe friksjon, så langrendsløberen kan skubbe sig fremad og glide på sporene. Fellerne er gjort av mohair eller nylon, og de er plasert direkte under bindingerne på skienes underside. Denne del av skien kaldes for fæstezonen, da det er den del av skien, hvor som skabes fæste på underlaget, som kan brukes til at skabe fremdrift. Den del av skiene, som rører underlaget frem mot spidsen, kaldes for glidezonen, fordi det er her, at skiene må være i stand til at glide lett henover sneen.

Fæsteskin er kun noe man ser innenfor klassisk langrend og back country langrend. Langrendsløbere, som gjør bruk av skøjteteknikken, bruker nemmelig ikke fæstezonen til at skabe fremdrift.

Feller eller voks til langrennski?

De to viktigste metoder til at gi langrendsskiene et godt fæste i sneen er feller eller voks. Fish scale er en tredje metode, men de ses langt sjældnere ende voks og feller.

Langrendsskind er populære fordi de er enormt lette at vedlikeholde samtidig med, at de præsterer omtrent ligeså godt som voks. Feller i nylon eller mohair fungerer optimalt i varierende sneforhold og temperaturer. De må blot vaskes fra tid til annen, og når de ikke lengre gir et optimalt fæste, kan man skifte dem ut.

På noen langrennski er som montert skinn som en integrert del av skiens underside, og som kan også være et integrert system, som gjør, at man enormt lett kan fastgjøre eller fjerne sine feller ved behov.

Langrendsvoks finnes i forskjellige utgaver, som passer til forskjellige vejrforhold. Du bestemmer selv, hvor stor en mengde du vil påføre, og hvornår det er tid til at påføre ny voks. Det at vokse skiene, så du oppnår maksimal ydeevne, krever både tid og kræfter, men når det gjøres ordentligt, vil du opleve, at dine ski får et mer solidt fæste og glider bedre. Du kan finne voks til langrennski og annet tilbehør ved at gå på opdagelse i vores utvalg av langrend voks.

Hvis du vedligeholder dine ski og dine feller, vil dine langrendseventyr bli bedre. Du kan gå på opdagelse i vores utvalg av produkter til vedlikehold av langrennski og bli klogere på, hvordan du kan optimere dine ture på langrennski.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser