×
Meny

Rulleskistaver

  Filter
Farger
Merker
Lengde
Spiss-Diameter

Godt å vite

Rulleskistaver - Myke eller stive?

Under denne kategorien finner du et stort og flott utvalg av rulleskistaver med forskjellige hardhetsnivåer. Vanligvis kan man si at jo mer karbon, desto større hardhetsnivå. Dette betyr da at rulleskistavene vil gi mer kraftoverføring, men mindre fleksibilitet.

Materiale og vektnivået på rulleskistavene er alle forskjellige. Vanligvis er det slik at jo mykere stavene er, desto billigere vil de være i prisen også. Hvis du konkurrerer i racingløp der hurtighet selvfølgelig er veldig viktig for deg, da burde du velge staver med en høy hardhet. Men husk på å være forsiktig med skistavene som er laget i karbon, fordi hvis stavene utsettes for en feil hard teknikk eller blir påkjørt av konkurrenter - så kan dem fort gå i stykker. Dette er jo også en utfordring man kan se i store langrennsløp som f.eks. det store 90 km lange Vasaloppet, her vil du kunne se utrolig mange skistaver som knekkes gjennom løpet når skiløperne avanserer og prøver å komme seg opp i teten.

Myke rulleskistaver er mer fleksible når dem treffer asfalten, noe som gjør dem lettere og mer komfortable å bruke for nybegynnere. Rulleskistaver med en høy hardhet vil gi deg mer kraftoverføring og dermed en høyere fart, men kan være harde og ubehagelige å bruke for nybegynnere.

Mange rulleskiløpere bruker samme staver til både rulleski -og langrenn. Dette vil jo by på et par modifiseringer, men det vil spare deg for alt av ekstrajobber som 2 par med skistaver trenger av rengjøring, vedlikehold og oppbevaring. Når alt kommer til alt, ditt valg av rulleskistaver kommer an på din personlige preferanse.
Det er derfor viktig å vurdere hardhetsnivået når du kjøper rulleskistaver.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser