×
Meny

Rulleskistaver

  Filter
Farger
Merker
Lengde
Spiss-Diameter

Godt å vite

Velg riktige rulleskistaver

At man har riktige rulleskistaver, kan utgjøre hele forskjellen for din brukeropplevelse ute med rulleskiene. Staver til rulleski hjelper deg ikke bare med fremdrift, de er også veldig viktig for balanse og kontroll. Det viktigste du må gjøre i valget av rulleskistaver, er materialet og lengden på dem. Disse må matche din skistil og personhøyde.

Rulleski Staver - Finn riktig lengde

Valg av lengde på rulleskistaver avhenger av om du går klassisk stil eller skøytestilen. Stavlengden til klassisk stil bør være omtrent 30 cm kortere enn din totale personhøyde. Dette vil være en optimal lengde for ryggen og armbevegelsene dine. Når det gjelder stavlengden for skøytestilen, bør denne være rundt 20 cm kortere enn din totale personhøyde. Grunnen til at den anbefalte stavlengden er litt lengre for skøytestilen, er fordi side-til-side bevegelsene gir deg mer rom å jobbe med.

Materialet på rulleskistavene

Rulleskistaver er ofte laget fra karbon, glassfiber - eller en kombinasjon av de to. Hver av materialtypene har sine fordeler og ulemper. Rulleskistaver som er laget 100% fra karbon er stive, lettvektet og gir deg den beste kraftoverføringen fra arm til stavtuppen. Disse er egnet for erfarne rulleskiløpere og konkurranseutøvere. Staver som har en kombinasjon av 50% karbon og 50% glassfiber er mer fleksible, tyngre og brekker ikke så lett som karbonstaver. Dette er generelt sett også en mer økonomisk løsning og er et populært valg for mange rulleskiløpere.


Andre egenskaper man bør sjekke er stavstropper, håndtak (vanligvis laget av kork) og utskiftningsystemet for stavtupper (disse kan komme i ulike størrelser). For å se mer utstyr for rulleskistaver, se Tilbehør til Rulleskistaver.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser