×
Meny

Skins - Toppturski

  Filter
Farger
Merker
Lengde

Kom opp på bjerget med touring skinn

Når skiløbere bevæger sig omkring utenfor skisportsstederne, hvor som ikke er lifte til at hjelpe dem opp ad bjerget, må de klatre opp på egen hånd. Touring skind - eller touring feller - er et stykke utstyr, som gjør det mulig at komme opp ad bakke med ski på - uten at man glider baglæns. Touring skinn laves med mohair- eller nylonfibre, som er sitter retningsbestemt på skindene, så de kan glide i den ene retning, og skabe fæste i den annen retning. Når du skubber din fot bagud, griber skindet fast i sneen, og når du har skabt fremdrift ved at skubbe foten bagud, er skindet i stand til at glide hen over sneen.

Touring skinn settes fast på bunden av skiene via clips i hver ende og/eller via et klæbemiddel, som klæber til skiens underside.

Hvilken størrelse skind må jeg bruke?

Når du må velge størrelsen på dine klatreskind, må du kende lengden og bredden av de ski, du må bruke skindene på. Skindene må være en anelse kortere og smallere ende skiens mål for at gi det beste fæste i sneen. på noen skinn kan man justere clipsne, så skindet kan brukes på ski i forskjellige lengder. Skindene passer til dine ski, hvis lengden på dine ski ligger innen for det angivne interval. Opplysninger om størrelsene finnes som regel i specifikationerne for det enkelte produkt.

Skindene må have en bredde, som er ca. 5 mm smallere ende den bredeste del av skiene. Hvis skindene er for brede, vil de lett bli ødelagte, fordi de er for tett på skienes metalkant. Skindenes bredde kan finnes i produkternes spesifikasjoner, produktets navn, eller ved at matche dem med den modell, de er designet til.

Kan jeg forkorte mine touring skind?

Det er helt normalt, at skiløbere skærer deres skind ned til en passende størrelse. På denne måte slipper man for at bekymre sig om at finne et par skinn, som passer perfekt til sine ski. Med mange modeller får man endda et værktæj til at trimme sine skind, så de får nøyaktig den størrelse man ønsker.

Hvis du leder efter flere produkter til dine eventyr i bjergene, så tjek vores utvalg av tilbehør til ski touring.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser