×
Meny

Freestyle BMX Sykler

  Filter
Farger
Merker
Hjuldiameter
Ramme Top Tube
Nivå
Nav
Forrige
Neste
Side 1 av 4

Godt å vite

Freestyle BMX Sykler

Freestyle BMX er en kreativ sportsgren, hvor det gjelder om å gjøre triks enten ved hjelp av hindringer eller kun ved bruk av syklen på jevnt underlag. BMX Freestyle fant frem i midten av 1970’tallet, hvor rytter begynte å utføre triks på deres sykler i samme områder og i samme stil som skatere.

Freestyle BMX dekker over flere forskjellige disipliner, Trails/Dirt, Street, Park og Flatland.

Dirt / Trails BMX

Når man kjører trails kjører man på jordbaner med forskjellige slags jordforhøyninger. Her gjelder det om at komme over forhindringene og samtidig utføre triks i luften. Dirt og Trails minner om hverandre, men som er allikevel noen forskjellige. Hvor rytter som kjører trails, som regel forsøker at skape en flow og gjøre avanserte triks, vil ryttere, som kjører Dirt, som regel kjøre på høyere, mer uregelmessig forhøyning og forsøke at gjøre rett ville triks.

Street BMX sykler

Akkurat som man kan gjøre triks i bymiljøet med sparkesykkel, skateboards og aggressive skates, kan man også bruke sin Freestyle BMX sykel til dette. Når du kjører Street, bruker du typisk gelendere, kantsten og forhøyninger, når du skal grinde og gjøre triks.

Park BMX sykler

Hvis du liker best å gjøre triks i skateparken er det også en mulighet. Langt de fleste hindringer, ramper og rails kan også brukes av BMX ryttere.

Flatland BMX sykler

Flatland skiller seg ut fra de andre freestyle disipliner, da alle triks foregår på flate områder og jevne underlag. De triks som utføres foregår ikke i høy fart, men krever derimot stor teknisk kunnskap og god balanse. Sykler som brukes til Flatland, må være ekstra sterke, da ryttereb ofte balanserer på selve stellet eller på påsatte pegs. Flatland er en form for kunstnerisk utfoldelse, som integrerer elementer fra breakdance i utførelsen av triks.

Les produktbeskrivelsen av den enkelte Freestyle BMX Sykkel for at finne ut av, hvilken disiplin den egner seg best til.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser