MENY

Freestyle BMX Cykler

  Filter
Farger
Merker
Hjuldiameter
Frame Top Tube
Bar height
Nav

Freestyle BMX

Freestyle BMX er en kreativ sportsgren, hvor det gjelder om å gjøre triks enten ved hjelp av hindringer eller kun ved bruk av sykklen på jevnt underlag. Freestyle BMX fandt frem i midten av 1970’ene, hvor riders begyndte å utføre triks på deres sykkler i samme områder og i samme stil som skatere.

Freestyle BMX dekker over flere forskjellige discipliner, Trails/Dirt, Street, Park og Flatland.

Dirt / Trails BMX

Når man kjører trails kjører man på jordbaner med forskjellige slags jordforhøjninger. Her gælder det om at komme over forhindringerne og samtidigt udføre tricks i luften. Dirt og Trails minder om hinanden, men som er alligevel noen forskelle. Hvor riders, som kjører trails, som regel forsøker at skabe flow og gjøre avancerede tricks, vil riders, som kjører Dirt, som regel kjøre på høyere, mer uregelmæssige forhøjninger og forsøke at gjøre rett vilde tricks.

Street BMX

Likesom man kan gjøre tricks i bymiljøet med sparkesykkel, skateboards og aggressive skates, kan man også bruke sin Freestyle BMX cykel til dette. Når du kjører Street, bruker du typisk gelendere, kantsten og forhøyninger, når du må grinde og gjøre triks.

Park BMX

Hvis du liker best å gjøre triks i skateparken er det også en mulighet. Langt de fleste hindringer, ramper og rails kan også brukes av BMX kørere.

Flatland BMX

Flatland skiller seg ut fra de andre freestyle discipliner, da alle triks foregår på flate områder og jevne underlag. De triks som utføres foregår ikke i høy fart, men krever derimot stor teknisk kunnskap og god balanse. Sykkler som brukes til Flatland, må være ekstra sterke, da rideren ofte balanserer på selve stellet eller på påsatte pegs. Flatland er en form for kunstnerisk utfoldelse, som integrerer elementer fra breakdance i utførelsen av triks.

Les produktbeskrivelsen av den enkelte Freestyle BMX Sykkel for at finne ut av, hvilken disciplin den egner seg best til.