MENY
×

Cruiser Longboards / Carver Longboards

  Filter
Farger
Merker
Deck lengde
Hjuldiameter
Truck type
Forrige
Neste
Side 1 av 3

Cruiser longboards - for cruising og transport

På denne siden finner du et bredt utvalg av cruiser longboards og carver boards.

Cruiser board er trolig den type longboard, du først kommer i tanker om når man tenker på longboards generelt. De er livlig å kjøre på, og som navnet antyder, er de laget for å cruise rundt og nyte omgivelsene - det er altså ikke for triks eller hastighet. Med cruiser longboards pusher du boardet eller pumper din vei gjennom landskapet. De er også bra å bruke som et transportmiddel for å komme deg raskt fra punkt A til B.

Vi anbefaler et cruiser longboard, hvis du bare liker å cruise rundt, eller hvis du er nybegynner innenfor longboarding og ikke har funnet din egen stil enda. Etter litt trening, kan du tweake boardet for å passe til din longboarding stil.

Carver longboards - surf på asfalten

Carver longboards er designet for pumping. Med dynamisk swing føles denne longboard stilen nesten som snowboard eller power surfing på asfalt. Når du bruker ditt carver board kan du pumpe boardet for å oppnå og holde oppe farten, eller du kan lage dype S-formet svinger for å bremse ned og alltid ha kontroll på hvor fort du kjører.

De longboards på denne siden som er utviklet spesielt for carving, består generelt av et sett med tekniske aspekter som gjør dem spesielt egnet for denne stilen. Men siden de ulike Longboard stiler har en tendens til å overlappe, er det mulig for deg å oppgradere ditt vanlige cruiser board for optimerte carving/svinge-egenskaper (se neste avsnitt).

Oppgrader ditt cruiser longboard til andre stiler

Selv cruiser longboards er spesielt utviklet for å cruise rundt med, kan du stadig oppnå høye hastigheter og oppgradere deler for å få noen av de samme egenskapene som de andre longboards har. Selvfølgelig er det mest optimalt å bruke et longboard for sitt opprinnelige formål, men hvis du bare er litt nysgjerrig og ønsker en smagssprøve på noen av de andre stiler, kan du gjøre noen små endringer på i ditt cruiserboard. Under, viser vi deg hvordan du kan oppnå de overordnede kjennetegn ved de andre typene stiler.

Carver

På denne siden finner du i forveien Carver brett spesialdesignet for kraftfull carving, men ved å løsne trucksene på ditt cruiser longboard er det mulig å optimere dine carving/svinge-egenskaper. Løsne trucksene gradvis, til de blir så bevegelige som du ønsker. Med løsere longboard trucks kan du enkelt pumpe boardet og gjøre skarpe, dype svinger.

Dancing

Hvis ditt cruiser longboard allerede er i den lange enden - minimum 40" langt og ikke altfor unikt deck-design - du kan også bruke dette til dancing. Den lange formen gir deg en god plattform til boardwalking, hvor du flytter frem og tilbake på boardet, og til og med freestyle triks.

downhill

Ditt cruiser board må være minst 38" langt at du kan bruke det for downhill, og du må også ha bredere trucks og hardere hjul - typisk 86A. Med et lengre og bredere trucks, får du et mer retningsstabilt board, og risikoen for at boardet begynner å riste/vingle ved høye hastigheter, minimeres. Hardere hjul gjør det også enklere for deg å starte slides, sammenlignet med mykere hjul, som igjen vil hindre slides på grunn av den økte mengden av veigrep mykere hjul gir.

Kontakt oss hvis du ønsker å vite hvordan du kan oppgradere ditt cruiser longboard for å passe din kjørestil.

Cruiser longboards - klassiske former

Formen på longboards handler i bunn og grunn om stil. Ditt valg av boardtype handler derfor mest om din personlige smak. Klassiske cruiser longboards som pintail og fishtail boards med en surfer-inspirert utseende for å skape en surfe-vibe på gaten. Inspirert av disse klassiske longboards oppsto andre former. Implementeringen av kicktail var for eksempel en av de første endringer av klassiske longboard og gjorde det mulig å foreta skarpere svinger.

Sjekk vårt kjempeutvalg av cruiser og carver longboards på denne siden!

For mer informasjon om longboards, les vår guide Kjøp av longboard.


Sitter du fortsatt inne med spørsmål? Kontakt oss, da vi alltid står klare til å hjelpe deg :)