MENY
×

Alpinstaver

  Filter
Merker
Lengde

Skistaver hjelper deg med å bevege deg fremover på flatt terreng og bidrar til å oppnå bedre balanse. Uten at man nødvendigvis legger merke til det bruker hendene faktisk alpinstavene for å holde balansen når man står ski. I enden av skistaven som er senket ned i snøen er det en rund plast plate, som bidrar til å forhindre alpinstaven fra å synke ned i snøen.

Alu skistaver

Alpinstaver av aluminium er en god og billig løsning som samtidig opprettholder en høy standard og kvalitet. Aluminiumsskistaver har i mange år vært den vanligste typen av skistaver.

Composite skistaver

Materialet som anvendes for å lage composite alpinstaver er en fiber-blanding, noe som gjør dem meget lette og fleksible. Denne type skistaver har blitt mer og mer populære. Den veldig behagelig å kjøre med, dessuten gir den gode svingegenskaper.

Carbon skistaver

Hvis du vil ha topp utstyr innenfor alpinstaver er carbon fiber (carbon) et utmerket valg. Det er kvalitetsstaver som er toppen i alpinstaver, slik at du får en god skiopplevelse og masse respekt i bakken.

Hvor lang skal en skistav være?

Alpinstavene har akkurat den rette lengden hvis underarmene er vannrette når du setter stavene i snøen. Du kan også sjekke lengden ved å snu skistaven med hånden rett under plast platen nederst, når du setter den i snøen. Hvis underarmen også her er vannrett har du rett lengde. Hvis du ikke finner den helt rette lengden, er det bedre hvis skistavene er litt for korte enn litt for lange. Hvis du kjører mye i parken kan det være en god idé å kjøpe staver som er 10-20 cm kortere enn vanlig.