×
Meny

Alpinstaver

  Filter
Merker
Lengde
Best til
Kjønn
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Skistaver er viktig for balansen

Skistaver er helt nødvendig utstyr for alle skiløpere. De gir balanse når du går på ski, og hjelper deg til å bevege deg rundt forbi på tur i fjell og villmark. Lengden og materialet på skistavene varierer, men de er alle konstruert fra de samme komponentene.

Hver skistav har en stropp for å tillate spenning mellom håndledd og stav - for bedre stavtak. Stropper sørger også for at du ikke mister dine staver så lett. I den nederste delen av staven finner man en rund plastskive som forhindrer at skistavene synker for dypt ned i snøen.

Alpinstaver - hvilket materiale?

Alpinstaver er laget av et par ulike materialer. Skistavenes materiale avgjør stavenes vekt og holdbarhet. I mange år har skistaver av aluminium vært det aller mest vanlige å finne blant skifolket. Aluminiumsstaver egner seg for en rekke ulike skidisipliner, er av god kvalitet og kommer til en rimelig pris.

Noen andre populære materialer er kompositt og karbonfiber. Skistaver laget fra karbonfiber brukes hovedsakelig av viderekommende og profesjonelle skiløpere da disse stavene er stive og lette. Denne kombinasjonen sørger for glimrende ytelse i skibakken - og raske tider for konkurranseløp. Skistaver laget fra komposittmateriale vokser mer og mer i popularitet - disse er nemlig veldig komfortable og har utmerket svingeegenskaper.

Hvor lange bør alpinstaver være?

Å velge riktig skistavlengde avhenger av skistil og preferanse. Som en generell tommelfingerregel, velg heller litt for korte skistaver enn litt for lange.

For skiløpere i parken kan det være lurt å kjøpe skistaver som er 10-20 cm kortere enn normalt. For toppturer anbefaler vi at du skaffer deg justerbare skistaver. Turen oppover vil kreve litt lengre skistaver, mens på turen ned er det bedre med litt kortere skistaver - derfor er justerbare skistaver for toppturski midt i blinken for deg om dette er dine greie. Du kan også ta en titt på vår størrelsesguide for skistaver for ytterligere informasjon.

Er du langrennsløper? Hvis ja, ta gjerne en titt på vårt utvalg av langrennsstaver.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser