MENY
×

Skistaver, alpinstaver og slalåmstaver

  Filter
Merker
Lengde

Skistaver hjelper deg med å bevege deg fremover på flatt terreng og bidrar til å oppnå bedre balanse. Uten at man nødvendigvis legger merke til det bruker hendene faktisk alpinstavene for å holde balansen når man står ski. I enden av skistaven som er senket ned i snøen er det en rund plast plate, som bidrar til å forhindre alpinstaven fra å synke ned i snøen.

Aluminium skistaver

Alpinstaver av aluminium er en god og billig løsning som samtidig opprettholder en høy standard og kvalitet. Aluminiumsskistaver har i mange år vært den vanligste typen av skistaver.

Composite skistaver

Materialet som anvendes for å lage composite alpinstaver er en fiber-blanding, noe som gjør dem meget lette og fleksible. Denne type skistaver har blitt mer og mer populære. Den veldig behagelig å kjøre med, dessuten gir den gode svingegenskaper.

Carbon skistaver

Hvis du vil ha topp utstyr innenfor alpinstaver er carbon fiber (carbon) et utmerket valg. Det er kvalitetsstaver som er toppen i alpinstaver, slik at du får en god ski opplevelse og masse respekt i bakken.

Hvor lang skal en skistav være?

Alpinstavene har akkurat den rette lengden hvis underarmene er vannrette når du setter stavene i snøen. Hvis du ikke finner den helt rette lengden, er det bedre hvis skistavene er litt for korte enn litt for lange. Hvis du kjører mye i parken kan det være en god idé å kjøpe staver som er 10-20 cm kortere enn vanlig.