×
Meny

Off-Road Skating

Off-road skating kombinerer sport og natur

Off-road skating, også kalt dirt skating, er en form for inlineskating i terreng på f.eks dirt baner eller stier i fjell og skog. På grunn av det ujevne og grove underlaget kan man ikke bruke normale fitnesskøyter, fordi de er utstyrt med mindre hjul og kulelager som ikke er laget for å brukes i terreng.

Dersom du virkelig ønsker å overvinne stier i skogen, og utforske villmarken uavhengig av underlag og vær, trenger du robuste off-road skøyter med store, luftfylte hjul. Disse skøytene er best egnet for mer erfarne kjørere som allerede har god balanse, er kjent med ujevnt underlag og nyter å tilbringe tid i naturen.

Forskjellige typer Off-Road inlineskating

Off-road skating deles hovedsakelig inn i to hovedkategorier: downhill og cross country. Cross country skating er en kombinasjon av Nordisk gåing, rulleski og inlineskating. Denne disiplinen utføres med to staver som hjelper deg framover i ujevnt terreng, og oftest har skøytene to hjul, likt rulleski.

Downhill off-road skating er oftest utført i kuperte områder hvor skøytene brukes til å kjøre ned alle typer bakker, og i alle mulige værforhold, til og med i snø. Derimot anbefales det, for å forebygge alvorlige skader, å ikke kjøre ned for bratte bakker. Denne disiplinen foregår oftest uten staver, og med skøyter med tre hjul.

Dersom du er interessert i skating for moro, eller fitnesskating på jevnt underlag, kan du sjekke ut Inline eller Freeskates kategoriene

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser