×
Meny

Toppturski

  Filter
Merker
Lengde
Midjebredde

Godt å vite

Nyt naturen i alpine toppturski

Leter du etter gode allsidge all-around ski som du kan kombinere stiler som både alpint, langrenn, telemark, randonée og off-piste med? Alpine toppturski tilbyr det beste fra alle verdener, slik at du bare trenger et skipar.

Toppturski handler om å gå både opp og ned fjellet uten å måtte ta skiene av. Denne disiplinen finner vi både innen alpint og langrenn.

Når du besøker skianleggene, kan du enkelt bruke alpine touring ski på preparerte bakker. Alpine toppturski er virkelig perfekt ski, både i og utenfor løypene. Du må bare låse fast hælen, så er du klar for action!

Hvis du ønsker å komme deg ut og nyte naturen, kan du bare ta med din alpine toppturskiene og kjøre ved siden av langrennssporet, samt i preparerte bakker. Med alpine toppturski har du en god mulighet til å kunne utforske villmarka og naturen. Skiene har nemlig løse hæler og en bred midje, dermed kan du gå så og si hvor som helst.

Toppturski , Randonée , Touring - har du ustyret i orden?

Til alpin touring, trenger du spesialutstyr for å hjelpe deg med å komme opp og ned i fjellet. Vi har et bredt spekter av toppturski, bindinger, staver og skifeller i vårt sortiment.

Gå opp et fjell med ski på beina er hardt arbeid. Når du beveger deg ned, vil du at skiene skal være på toppen av snøen, for å svinge og holde deg i bevegelse. Det er derfor du bør velge ski som er brede nok til å flyte, men likevel lette for å gjøre stigningen av fjellet enklere.

For å hindre at du sklir bakover på ski, brukes feller når du går opp i fjellet. Fellerne monteres på bunnen av skiene.

Du kan gå med skiene på, på grunn av de spesielle bindingene - bindinger for toppturski er nemlig laget slik at du vil være i stand til å løfte hælen, mens tåa er fortsatt festet til skiene. Du vil finne vårt utvalg av bindinger her.

Siden du vil være i stand til å løfte hælen til å bevege deg framover, vil svært fleksible støvler være en god fordel her. Du vil finne se vårt utvalg av alpinstøvler her.

Toppturski tar deg altså både opp og ned fjellet. Vi foreslår at du bruker justerbare staver! Dette gir deg muligheten til å ha lengre staver for lettere vei oppover, og kortere staver for bedre tur ned igjen - eventuelt en lang og en kort for når du går på tvers over fjellsiden.

Når du beveger deg uti naturen og fjellene, bør du også bruke sikkerhetsutstyr - dine venner/familie også. Les mer om sikkerhet her.

Alpine Toppturski på budsjett

Du kan bruke dine gamle alpinski! Hvis du er usikker på om hele greia med toppturski, randonée , touring skis -livsstilen egentlig er noe for deg? Skaff deg da et par skifeller og bindinger som passer dine gamle ski, og gi det så en sjanse.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser