×
Meny

Toppturski

  Filter
Merker
Lengde
Midjebredde
Bindinger
Kjønn
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Hva er toppturski?

Toppturski, randonée ski og touring ski kombinerer forskjellige skidisipliner som alpin, langrenn, Telemark, og fjellski. De tilbyr det beste av alle verdener, så det kan hende du kun trenger ett par ski for å dekke dine behov. Toppturski er passende for erfarne skikjørere som allerede har god kunnskap om den uforutsigbare naturen på fjellet.

Toppturski handler om å reise opp og ned fjellet uten å ta av seg skiene. Den løse hælen og den brede basen på skiene gjør at du kan utforske puddersnøen på fjellet, men du kan også bruke de samme skiene i skibakken.

Hvordan velge randonée ski?

Som en tommelfingerregel skal randonée ski være lette (ca 1100g - 1800g) og lengden skal være pluss/minus 5cm - 10cm på høyden din. Tyngre ski er bedre for å kjøre nedover. De gir deg mer stabilitet og fart, men man må bruke mer krefter når man går oppover. Lettere ski er bedre når man skal oppover. Midjen på skiene varierer etter personlig preferanse, men den er vanligvis mellom 82mm - 105mm på allround randonée ski.

Hva slags touring utstyr trenger jeg?

Når du skal ut på topptur trenger du spesielt utstyr som hjelper deg opp og ned fjellet. Det riktige utstyret gjør at du kan få mest mulig ut av eventyret.

En av de viktigste delene av touring ski er bindingene. Du kan gå med skiene på, ved hjelp av de spesielle touring bindingene. De lar deg løfte hælen samtidig som tuppen av støvelen er festet foran i bindingen. Du kan finne disse i kategorien skibindinger.

Valget av riktige alpinstøvler er også viktig. Siden du skal løfte hælen for å gå framover er det en fordel med fleksible og lette støvler. Vårt utvalg av alpinstøvler inkluderer noen spesialiserte støvler for touring.

Andre nødvendige deler av touring utstyr er fellene og skistavene. Fellene forhindrer deg fra å skli bakover når du går oppover, og er montert under skiene. Gode feller gir deg en balansert kombinasjon av feste og glid og fester seg godt til skiene. Når det gjelder skistaver til touring anbefaler vi å bruke noen som er justerbare. Da kan du ha lengre staver på vei oppover, og kortere staver når du kjører nedover. Dermed kan du få to forskjellige lengder når du krysser fjellet.

Siden du beveger deg rundt i vill natur trenger du også hjelm og snøskredutstyr. Se vårt utvalg av skibeskyttelse og dra på fjellet uten bekymringer.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser