MENY
×

Toppturski

Nyt naturen i alpine toppturski

Leter du etter en god all-around ski som du kan kombinere stiler som alpint, langrenn, telemark, randonee og backcountry? Alpine toppturski tilbyr det beste av alle verdener, så du trenger bare et par ski.


Toppturski handler om å gå både opp og ned fjellet uten å måtte ta skiene av. Denne typen ski er både en alpin og langrenn disiplin.

Når du besøker ski anleggene, kan du enkelt bruke alpine touring ski på preparerte bakker. Alpine toppturski er gode, både på bakken samt i bakken. Bare låse hælen fast, og du vil være klar for tur.

Hvis du ønsker å komme deg ut og nyte naturen, kan du ta med alpine Toppturskiene med ut og kjøre ved siden av langrennssporet, samt i preparerte bakker. Med alpine Toppturski har du en god mulighet til å oppdage innlandet. Den løse hæler og brede ski gjør at du kan gå hvor som helst.

Toppturski

Til alpin touring, trenger du spesialutstyr for å hjelpe deg med å komme opp og ned i fjellet. Vi har et bredt spekter av touring ski, bindinger, staver og feller i vårt sortiment.

Gå opp et fjell med ski på beina er hardt arbeid. Når du beveger deg ned, vil du at skiene skal være på toppen av snøen, for å svinge og holde deg i bevegelse. Det er derfor du bør velge ski som er brede nok til å flyte, men likevel lette for å gjøre stigningen av fjellet enklere.

For å hindre at du sklir bakover på ski, brukes feller når du går opp i fjellet. Fellerne monteres på bunnen av skiene.

Du kan gå med skiene på, på grunn av de spesielle tour bindinger. Bindingene på alpine Toppturski er laget slik at du vil være i stand til å løfte hælen, mens tåa er fortsatt festet til skiene. Du vil finne vårt utvalg av bindinger her .

Siden du vil være i stand til å løfte hælen til å bevege deg framover skal du ha veldig fleksible støvler. Du vil finne vårt utvalg av alpinstøvler her .

Toppturski tar deg opp og ned fjellet. Vi foreslår at du bruker justerbare staver! Dette gir deg muligheten til en lengre pinne til økningen og en kortere stang for nedstigning eventuelt to forskjellige lengder når du skal krysse fjellsiden.

Når du beveger deg rundt i naturen, bør du også bruke sikkerhets utstyr. Les om sikkerhet her.

Alpine Toppturski på budsjett

Du kan bruke dine gamle alpinski! Hvis du er usikker på alpin touring er noe for deg? Få deg et par Feller og tur bindinger som passer dine gamle ski og gi det en sjanse.