×
Meny

Rullehockey - Street Hockey Skøyter

Godt å vite

Hva er rullehockey skøyter?

Rullehockey skøyter, også kalt inline hockey skøyter og street hockey skøyter, regnes som det grunnleggende hockeyutstyret for de som vil trene rullehockey. De er veldig like ishockeyskøyter, men den vesentlige forskjellen at de har hjul istedenfor et skarpt blad, og mykere støvler som gir mer dreiemoment og fleksibilitet.

Rullehockey skøytene har hjul som pleier å være mellom 76mm - 80mm, ikke for små og ikke for store. Hjul i mellomstørrelse gir høyere stoppkraft, raskere akselerasjon og bedre manøvrerbarhet enn store hjul. Det er vanligvis veldig myke hjul for å gi maksimalt grep på den glatte overflaten på banen. Dersom du ønsker å spille utendørs er hardere hjul det beste alternativet for betong og asfalt.

Street hockey skøyter - Hvilken størrelse skal jeg ha?

Når du ser etter et nytt par med rulleskøyter til street hockey er det viktig å måle føttene dine, og sjekke størrelsesguiden på skøytene. De forskjellige merkene kan ha forskjellige størrelser, og hockeyskøyter er annerledes enn vanlige skostørrelser. Rulleskøytene burde sitte tett på føttene for maksimal kraftoverføring og manøvrerbarhet.

Hvordan velge rulleskøyte til inline hockey?

Først må du finne ut hvilken stil du har og på hvilket nivå du er. Fritidsskøyter er lagd til nye spillere. De er rimelige og er et supert valg for nybegynnere og unge spillere, eller hvis du ønsker ha det moro med venner. Nybegynnerskøyter har ofte et flat setup med fire 80mm hjul for økt stabilitet.

Mer erfarne spillere som er på banen hvertfall en til to ganger i uken ønsker en mer seriøs rulleskøyte. De har generelt en lettere og stivere støvel, og har et annerledes hjul-setup som regnes som industristandard: To 76mm hjul foran og to 80mm hjul bak. Dette gir den beste stoppkraften og kontroll i krappe svinger.

Vil du vite mer om rullehockeyutstyr? Sjekk ut vår guide på Kjøp av hockeyutstyr.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser