×
Meny

Freeride Ski / Backcountry Ski

  Filter
Merker
Lengde
Midjebredde
Kjønn
Profile
Nivå
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Godt å vite

Freeride Ski - hva er det?

Freeride Ski går under flere navn som f.eks. backcountry ski, off-piste ski og big mountain ski.

Skigåing med Freeride Ski innebærer å klatre opp fjellet - og renne ned igjen i den dype, deilige, urørte puddersnøen. Dette innebærer selvsagt da litt mer spesielle ski sammelignet med de man bruker i alpinanleggets preparerte skiløyper.

Og siden en stor del av greia med freeride-skigåing er å nyte fjellturen på veien opp (hvis du ikke finner en annen vei opp med en skiheis, snøscooter eller helikopter) - så trenger du også et godt par med skifeller. Med skifeller på skiene så er man sikret et godt grep på klatreturen opp.

Designet et par Freeride Ski har

Freeride Ski er vanligvis brede og kommer med en god mengde rocker slik at de kan holde deg flytende på toppen puddersnøen. Den brede midjen disse skiene har vil også bidra godt til å holde deg på toppen av snøen og ta vekk noe av trykket fra dine bein.

Dette betyr også da at det å gjøre skarpe svinger og sikksakking på de preparerte skiløypene i alpinanlegget med Freeride Ski blir mye vanskeligere enn med vanlig alpinski som er formålslaget for bruk til off-piste.

Hvilke backcountry ski bør jeg velge?

Det som er kanskje mest viktig når du velger dine Freeride Ski er hvor ofte du har tenkt å faktisk bruke dem til freeride-skigåing. Hvis du har planer om å kun bruke dem til off-piste, da er de med en ordentlig god bredde best. Men hvis du ønsker å bruke dem til både freerides så vel som til on-piste rides i alpinanlegget, da er skiene med en bredde på mellom 95 til 105 mm nok til å holde deg både flytende oppå puddersnøen - så vel som å levere varene når du svinger og sikksakker i de preparerte skiløypene.

Les mer i vår: Skiguide.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser