MENY
×

Freeride Ski / Backcountry Ski

  Filter
Merker
Lengde
Bredde Midje
Radius
Binding
Nivå

Finn et stort utvalg av freeride ski i denne kategorien.

Freeride ski - hva er det?

Freeride ski er også kalt backcountry ski, off-piste ski og big mountain ski, blant andre navn.

Freeride ski er en voksende sport. Selve ski kjøringen på freeride ski kan kort forklares som en vandretur opp fjellet og en skitur ned uberørt dyp snø, også kalt puddersnø. Freeride ski krever en annen type utstyr i forhold til ski på piste.

En del av opplevelsen av freeride ski inkluderer turen opp på fjellet, hvis du ikke velger en annen måte opp, for eksempel med skiheisen, snøscooter eller helikopter (heliskiing). På turen opp, trenger du det nødvendige backcountry ski utstyr - et par ski skinn. Freeride ski skinn vil gi deg et godt grep, som gjør det mulig for deg å gå opp fjellet. De fleste freeride ski skinn er laget for å tilpasses til de fleste modeller backcountry ski.

Design av Freeride Ski

Oppbyggingen av freeride ski er kort beskrevet som brede, med en stiv konstruksjon, og kommer med en god høy rocker. Dette resulterer i et løft av ski tuppen og et bedre flyt off-piste. Den stive strukturen gir også en god stabilitet i høy hastighet.

Jo større midje backcountry ski har, jo lettere og mindre slitsomt vil det være for deg å holde deg på overflaten av snøen. På den annen side, vil du ikke få skarpe svinger og mindre manøvrerbarhet med ekstremt brede ski når du kjører i de preparerte bakkene.

Hvilke ski velge?

Det er viktig når du velger freeride ski at du bestemmer deg for om du ønsker å bruke dem 90% av tiden i off-piste eller frikjøring. Hvis ikke, vil en ski midje på rundt 95-105 mm gjøre det enklere for deg å stå på ski i løypene på hardere snø.

Les mer i vår skiguide.