×
MENY

Alpinski / slalåmski og utstyr

Godt å vite

Ski kategorien inkluderer de typer ski som kan brukes til skiturer i fjellet. Det har vært en enorm utvikling i alpint og skiutstyr over det siste året. Blant annet har carving ski blitt stadig mer populært siden starten på slutten av 1990-tallet.

Carvingski

Carvingski har en smal midje / midten og bredere tip og slutt. Carvingski har gode vendeegenskaper med en stiv, men fleksibel konstruksjon. Long-skiene er fleksible, mens den tykkeste del er stiv, noe som betyr at det er vanskelig å vende. Denne konstruksjonen gir ekstra stabilitet og gir en bedre ski opplevelse. Carvingski generelt har en liten svingradius, noe som betyr at du kan lage skarpe, men kontrollerte svinger.

Ulike typer ski

Totalt er det fire typer ski:
• Alle fjellski - allsidig ski som er egnet for piste og off-piste ski kjøring.
• Twintip ski - Ski freestyle og triks med høy topp og slutt.
• Backcountry ski / freeride ski - off-piste ski med twintip design.
• Racing ski / ski til bakkene - Ski, som er designet for høy fart i bakkene.

Alpinski baselines

Alpinski har vanligvis en struktur som er basert på ett eller flere av de tre hovedlinjene: Camper, Rocker og Flat.

Camper: Denne baseline har en lett oppbuende kurve i midten og i endene.

Rocker: Denne baseline er også kjent som reverse camber, fordi den buer litt nedover i midten (motsatt campar), og har en høy topp og slutt. Dette gjør at Rocker enger seg svært godt til den løse puddersnø, fordi skiene glir rett gjennom, i stedet for å grave i den løse snøen.

Flat: Den flate baseline sikrer at det fleste av dine ski eller brettet ditt er i kontakt med overflaten, noe som gir et godt grep. Mange snowboards har en flat baseline.

Ski er en populær vintersport som mange elsker, og alpint er godt egnet for alle som ønsker å holde aktive familieferier.