×
Meny

Langrennsklær

Langrenn: Hvilket antrekk skal man ha på seg?

Langrenn er på mange måter nesten det samme som å løpe. Derfor må klærne holde en lav vekt og gi deg den optimale bevegelsesfriheten for beina. Men det store spørsmålet er: "Hva skal man ha på seg når antrekket også må kunne holde deg varm og tørr på de mer kalde vinterdagene i fjell og villmark?".

En vanlig vinterjakke/skijakke og isolerte bukser gjør at kroppen din overopphetes før du kan få sagt ordet "langrenn". Men har man en lettvektet jakke og løpetights, så fryser man til en istapp. Så hva gjør man? Løsningen ligger i dine lag med klesplagg.

Antall lag med klesplagg er løsningen

Å bruke flere lag med klesplagg i ditt antrekk når du er ute med langrennsskiene, gir deg muligheten til å ta av og på igjen lag med klesplagg avhengig av hvor varm eller kald du føler deg. Et eksempel er: skiundertøy under et mellomplagg av fleece, som igjen er under kanskje en varm vest, og til slutt en ytterjakke. Flere tynne lag med klesplagg betyr også at du får flere luftlommer mellom klærne, som da altså resulterer i at man holder bedre på varmen.

Når man skal velge langrennsklær, så anbefaler vi at man velger klær laget fra syntetisk fiber. Hvorfor? Fordi dette er et fiber som transporterer bort fuktighet og svette fra huden din - slik at du kan holde deg tørr og varm. Husk også et ytterplagg til å ha på deg under pausene, slik at du ikke begynner å fryse.

Innerplagg er et lag med klær du har på deg helt underst inntil huden. Jobben til dette plagget er å holde deg varm og tørr. Innerplagg i forbindelse med langrenn og ski går ofte under navnet - superundertøy. Det innerste laget med klær bør være laget av materialer som transporterer og fordamper bort svette fra huden. Derfor anbefaler vi at du velger et innerplagg som enten består av et syntetisk stoff, merinoull eller silke.

Mellomplagg er et lag med klær som ikke bare holder deg varm, men som også regulerer kroppsvarmen din. Vær oppmerksom på at vinterværet i skiløypene kan variere ekstremt mye - du kan til tider befinne deg i kalde og dårlige forhold, til plutselig sol og varme forhold. Vi anbefaler at mellomplagget består av polyester eller fleece.

Ytterplagg er et lag med klær som f.eks. jakke og bukser av mykt skall (SoftShell). Mange skiløpere foretrekker ofte en vest i tillegg under jakken. Ytterplaggets aller viktigste oppgave er og holde deg varm så vel som tørr fra frontlinjen og innover, som et beskyttende skall. Godt ytterplagg bør være både vanntett og vindtett, samtidig bør ytterplagget ha egenskapene til å transportere bort fuktighet og fordampe det ut igjennom selve stoffet, slik at du holder deg varm.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser