Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

BMX rammedeler

Godt å vite

Hvordan velge rett BMX race ramme

Valg av størrelse for en ny BMX race frame er hovedsakelig basert på personlige preferanser. Her er et par tips som kan hjelpe nye og uerfarne ryttere å velge riktig størrelse på BMX race ramme.

Når du kjører på BMX race sykkel, vil du få høye hastigheter på banen, det er derfor ofte en fordel å ha en lengre BMX race ramme siden dette gir en mer stabil opplevelse på banen.

Den økte stabiliteten gjør at du kan kjøre raskere uten å miste kontrollen. Hvis du ønsker å ha en mer responsiv BMX-sykkel vil et kortere topp tube tillate deg å sikte bedre på den rette banen i svingene.

Skal jeg gå for en bratt eller flat headtube vinkel?

Vinkelen på headtuben er en annen viktig del av stabiliteten på en race BMX sykkel . En flat vinkel gir sykkelen en lengre akselavstand. En lang akselavstand gir sykkelen mer stabilitet ved høy hastighet. En bratt vinkel gjør sykkelen kortere og mer responsiv. Den flate vinkelen er vanligvis foretrukket av racer BMX-ryttere fordi den gir bedre kontroll på banen.

Hvilken lengde på kjedestag skal jeg velge?

Når du snakker om respons i forhold til stabiliteten i race BMX rammen, er kjedestag lengden (bakenden av BMX rammen) en annen ting å vurdere. Kjedestag lengden på en race BMX ligger i området fra 12 til 16 tommer, avhengig av rammen.

De fleste race BMX ryttere foretrekker en lengre bakre ende, siden den gir mer kontroll. På en pumpe bane vil en lang bakre ende tillate et hardere pump uten at sykkelen flipper bakover.

Lettvekt Race BMX rammer

Teorien om race BMX er at lavere vekt gir mer fart. Med den lette vekten som mål, blir de fleste race BMX rammer produsert i lette materialer - vanligvis enten karbon eller aluminium. De letteste race BMX rammene er vanligvis laget av karbon - men de blir tyngst hvis du tenker på prisen for disse.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser