Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Skateboards

Godt å vite

Skateboard for triks og ramper

Hos SkatePro har vi et bredt utvalg av skateboard eller rullebrett om du vil, fordi det er viktig at du er i stand til å finne det skateboarder som passer dine behov og evner. Vi tilbyr både komplette skateboards som er klar til å kjøres på med en gang, samt separate deck og deler som trucks og hjul, slik at du kan bygge og tilpasse ditt eget skateboard med de delene du ønsker.

Før du kjøper et skateboard er det viktig at du er klar over hva dine behov er. Har du lyst til å bruke brettet for triks og ramper, er skateboard utviklet for formålet. Er du derimot interessert i cruising, carving og transport, vil et longboard eller cruiser board passer bedre til dette formål.

Skateboard deck og hjul

De fleste skateboard deck er av lønn. Lønn er en god tresort for deck, siden det er et veldig sterkt materiale som tåler de slag et skateboard blir utsatt for under triks. Kanadisk lønn er den sterkeste tresorten som brukes for deck. Lengden på skateboard decket er typisk ca. 27,5 - 32,75 cm (70-83 cm), og bredden er vanligvis omtrent 6,75" - 8,6" (17-22 cm).

Hjul til skateboard er tilgjengelige i forskjellige størrelser og hardhet. Hvis du gjør mest triks på ramper, f.eks. vert, trenger du større hjul, som gir høyere hastighet. Hvis du foretrekker street skating, kan det være lurt å velge litt mindre hjul som bringer deg nærmere bakken, og dermed gir mer stabilitet.

Skateboardets historie

Skateboarding kommer fra vestkysten i USA, hvor surfere savnet noe å gjøre på land, og fikk ideen til å montere hjul på sine surfebrett. Siden vestkysten alltid har vært - og fortsatt er - i sentrum av skateboard bransjen, blir skateboard kultur ofte forbundet med den avslappede livsstilen til vestkysten. I løpet av årene, har det originale skateboard utviklet seg til flere typer skateboards, slik at er optimalisert for de nye behov og formål.

Skateboardets historie går tilbake til 1940-tallet, når folk først begynte å montere hjul på plater, planker og andre ting som kan fungere som deck. I 1960-årene begynte de første butikkene å selge skateboards, og på 1970-tallet ble keramikk-, og metallhjul byttet med hjul av polyuretan (PU) som vi kjenner fra skateboard hjul i dag. På 1980-tallet blomstret skateboard industrien, og mange skateboard selskaper kom på banen. Samtidig, ble det i dette tiåret laget flere filmer om skateboarding kultur, mange av dem endte opp som kultklassikere som ga et godt innblikk i hele skateboard livsstilen.

Sjekk ut våre skateboard, decks og deler i de enkelte kategorier, hvor du kan lese mer om dem.

Vil du vite mer om skateboard og de enkelte deler, så les vår skateboard guide her.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser