MENY
Boards
Godt å vite

Skateboards

Her på SkatePro har vi et bredt utvalg av skateboards, fordi det er viktig at du er i stand til å finne det skateboardet som passer dine behov og evner. SkatePro tilbyr komplette skateboards og deler. Før du kjøper dit skateboard, er det viktig at du gjør deg klar hva dine forventninger av brettet ditt er. Et longboard er godt egnet for cruising og carving, mens et skateboard er designet for triks og ramper.

Skateboard decks og hjul

Mange skateboards har lønns deck. Lønn er en god type tre for deck fordi det er et svært sterkt materiale, og hard lønn er den sterkeste type tre som brukes til decks. Lengden av decket er vanligvis ca 70-85 cm, og bredden er vanligvis ca 19-27 cm.

Hjul for skateboards er tilgjengelige i forskjellige størrelser og hardheter. Hvis du liker best gjøre triks på ramper, så bør du få tak i store hjul, men hvis du liker bedre street skating, så bør du velge litt mindre hjul, de bringe deg nærmere bakken, og gir dermed mer stabilitet.

Hver produsent har sin egen spesielle stil når det kommer til grafikk på boardet, og disse forskjellige stilartene er med på å gjøre det enklere for kundene å skille de forskjellige merkene fra hverandre.

Skateboardets historie

Skateboardets historie går helt tilbake til 1940-tallet når folk først begynte å montere hjul på boards, planker og andre ting som kan få det til å fungere som et deck. På 1960-tallet begynte de første butikkene som selger skateboards, og i 1970 ble det første polyurethane hjul oppfunnet. På 1980-tallet blomstret skateboard industrien, og mange skateboard selskaper ble født. Samtidig, i dette tiåret ble det laget flere filmer om skateboardkultur, mange av dem endte opp som kultklassikere.

Skateboarding kommer fra vestkysten av USA, hvor surfere savnet noe å gjøre på land, og derfor hadde ideen til å montere hjul på sine surfebrett. Fordi vestkysten alltid har vært - og fortsatt er - i hjertet av skateboardbransjen, så skateboardkulturen er ofte forbundet med den avslappede livsstilen på vestkysten. I løpet av årene har en slags skateboard utviklet seg til flere typer skateboard, og i dag er skateboards i utallige former.

Hvilket skateboard bør jeg velge?

Hvis du er usikker på hvilken skateboard du bør velge, kan du lese vår skateboard kjøper guide . Her gjennomgåe vi de fleste ting som du bør være oppmerksom på når du kjøper et skateboard; deck, trucks, kulelager og hjul.

Trygg e-handel