MENY
×

Skateboards, Longboards og Cruiser boards

Vi har et stort utvalg av boards til ulike formål. Enten du liker street eller park, downhill eller cruising, har vi et brett som passer deg.

Hvilket brett bør du velge?

Hvert enkelt type board er utviklet for et bestemt formål, og har derfor spesielle egenskaper og kjennetegn. Hvilket board som passer deg er et spørsmål om preferanser.

Skateboards

Du kan velge skateboards for enten street eller park kjøring. Hvis du liker mest å kjøre street, bør du velge små hjul, da de vil få deg nærmere bakken, og dermed gi bedre stabilitet. Hvis du kjører på ramper, er det en god ide å bruke større hjul, da de gir ekstra fart. Skateboard decks er nesten alltid laget av lønn. Kanadisk lønn er den kraftigste typen, og er også ansett for å være av den beste kvalitet. Fordelen med lønn er at det er holdbart og formstabilt til tross harde sammenstøt og landinger.

Longboards

Det finnes mange forskjellige typer longboards. Det finnes blant annet longboards for carving/cruising, freeride/downhill og dancing/freestyle. Cruiser longboards er godt egnet for nybegynnere og alle som ønsker å cruise rundt i gatene. Longboards for downhill er konstruert til høy hastighet. Dancers og freestyle longboards kan gjenkjennes av det ekstra lange design som gjør at du kan bevege deg rundt på boardet mens du kjører. Denne longboard stil er inspirert av surfing. Longboard decks er ikke nødvendigvis laget av lønn. Bambus og glassfiber er også vanlige materialer når det gjelder longboard decks.

Cruiser Boards

Cruiser boards har vanligvis enten et tre-, eller nylondeck. Tre cruisers har et old school design og er ofte på samme størrelse som en vanlig skateboard. Nylon creuisers er vanligvis ganske små og er lett å manøvrere og bære rundt. Både tre og nylon cruisers har relativt store og myke hjul som resulterer i en kombinasjon av god hastighet og godt veigrep. Cruiser boards er veldig populære fordi de er lette å cruise på i byen, og det fargerike design gjør dem også til moderne livsstils tilbehør.

Waveboards

Waveboards skiller seg radikalt ut fra andre boards. I stedet for å ha ett deck, har de to deckplater som er forbundet ved hjelp av en torsionsstang. Du skaper momentum på waveboardet ved å "twiste" de to deckplater i hver sin retning. Waveboard skiller seg derfor ut fra andre skateboards, både når det gjelder design og teknikk.

Snow Skateboards

Et snow skateboard har likheter med både skateboards og snowboards. Med et snow skateboard har du mulighet til å kjøre i snøen og gjøre forskjellige triks - selv om det er lite snø. Fordelen med et snow skateboard sammenlignet med et alminnelig snowboard er at det ikke krever snowboard boots og bindinger for å bruke det. Derfor er det både enkelt og raskt å komme seg ut i snøen og komme i gang.