×
Meny

Klassisk Langrennsski og Felleski

  Filter
Merker
Lengde
Kompatible bindinger
Såle (Base) Type
Voks
Ski type

Godt å vite

Langrennsski Klassisk - for de preparerte skiløypene

Langrenn er en populær sport over hele verden, antatt å være den aller eldste skisporten vi har - helt siden de Olympiske Lekene (OL) i Frankrike 1924, har langrenn vært på agendaen.

Skiene som brukes til Klassisk Langrenn er designet for preparerte skiløyper, de er lettvektet og har et smalt design. Derfor brukes disse skiene ofte til rask skigåing og konkurranser.

Hvis du ønsker mer kontroll i dypere snø, da anbefaler vi at du tar en titt på vårt flotte utvalg av Fjellski.

Hvordan velger man de rette langrennsskiene for Klassisk skigåing?

Når du skal velge langrennsski, da spiller din personvekt og personhøyde en stor rolle. Dette er nemlig viktig for å kunne optimalisere glide, fart og fraspark når du er i skiløypene.

Det er også viktig å velge ski med en grad på sitt camber (bueform/spenn) som passer perfekt til deg. Kjøper du ski med altfor mye camber, da vil du sannsynligvis ha vanskeligheter med å presse ned skiene i snøen. Noe som da betyr ingen eller minimalt med kontakt mellom snøen og skiene - dette vil forårsake at skiene vil skli bakover/glippe ettersom sonen under føttene hvor man tilføyer festevoks, ikke får nok kontakt med snøen.

Kjøper du ski med altfor lite camber, da vil du oppleve det helt motsatte. Du vil få et helt vilt godt grep, men skiens glide vil bli helt ubeskrivelig dårlig. Grunnen er som du kan tenke deg, nemlig at sonen under føttene hvor man påfører festevoks blir altså presset altfor hardt ned i snøen.

En god tommelregel er at ski for Langrenn Klassisk bør være ca. 20 - 30 cm høyere enn din egen personhøyde. Hvis du derimot velger en av de mer kompakte modellene, da gjelder selvsagt ikke denne tommelregelen. Dette vil i så fall være nevnt under de enkelte produktene.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser