×
Meny

BMX Felger

  Filter
Merker
Hjuldiameter

Godt å vite

Hva er BMX-fælge?

BMX-fælget er den del av hjulet, hvor dekket er montert. Fælget er forbundet til hjulnavet via eger, og det er gjort av aluminium eller stål eller high-ende matrialer som fx carbon.

Hvilken størrelse BMX-felg må jeg bruke?

Innenfor både freestyle BMX og race BMX er 20" fælge det mest vanlige. Det er den diameter, som finnes på standard cykler og pro BMX cykler, og det er en størrelse, som egner sig godt til både voksne og høye barn. Man kan også få mindre fælge på 18, 16 og 14 tommer til de yngre riders. Hvis du er freestyler, kan du tjekke vores freestyle BMX størrelsesguide for at se, hvilken størrelse hjul og fælge, vi anbefaler til din alder og høyde.

Bredden på BMX-fælge kan variere, men for det meste ligger bredden et sted mellom 30 og 36 mm. Den mest vanlige bredde er 32 mm, men noen riders foretrekker smallere fælge for at redusere vekten på deres setup, mens andre foretrekker, at de er bredere for at forberede stabiliteten.

Antallet av eger, som kan monteres på de forskjellige modeller av BMX-fælge kan variere, men et hjul med 36 eger er det mest vanlige og egner sig godt til freestyle. Jo flere eger, des sterkere hjul, så aggressive eller tunge riders kan overveje fælge med huller til flere eger, og her er 48 eger det mest vanlige. Hjulene på race BMX-cykler har ofte færre eger ende freestyle-hjul, fordi man gjerne vil holde vekten så lav som mulig, for derved at sikre maksimal hastighet.

Enkeltbundede og dobbeltbundede BMX-fælge

Valget mellom enkeltbundede og dobbeltbundede fælge er helt avgjørende i forbindelse med købet av nye fælge. Dobbeltbundede fælge er ofte mer robuste, og derfor er det et oplagt valg til freestyle. Med dobbeltbundede fælge får man et riktig godt forhold mellom styrke og vekt.

Enkeltbundede fælge er ikke ligeså sterke som dobbeltbundede fælge, og samtidig er de også mer prisvenlige. Dog betyr den gjøre vekt, at noen av dem, som kjører BMX race, foretrekker enkeltbundede fælge.

Hvis du må gjøre et færdigt hjul, har du også bruk for nav, eger og hardware til dine fælge, så tjek vores fulde utvalg av BMX hjul og deler.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser