×
Meny

BMX Felger

  Filter
Merker
Hjuldiameter

Hva er freestyle BMX fælge?

Følge til BMX er de metalrammer, som finnes på ydersiden av hjulet, og holder dækkene på plass. Som er forbindelse mellom fælgene og resten av cyklen via egerne, som er forbundet til navet i hjulets midte. De er gjort av aluminium, stål eller high-ende matrialer som fx kullfiber.

Hvilken størrelse fælge må jeg bruke til min BMX?

20 tommer fælge er det, man oftest ser innenfor freestyle BMX. Det er den diameter, som finnes på standard cykler og pro BMX cykler, og den egner sig godt til både voksne og ældre barn. Mindre fælge på 18, 16 og 14 tommer er fås også til de mindre riders. Tjek vores BMX freestyle størrelsesguide for at se, hvilken størrelse hjul og fælge, vi anbefaler basert på alder og høyde.

Bredden på BMX fælge kan variere, men for det meste ligger bredden et sted mellom 30 - 36 mm. Den mest vanlige størrelse er 32 mm, men noen riders foretrekker smallere fælge for at redusere vekten på deres setup, mens andre foretrekker, at de er bredere for at forberede stabiliteten.

Antallet av eger, som kan monteres på de forskjellige modeller av BMX fælge kan variere, men et hjul med 36 eger er det mest vanlige og egner sig godt til freestyle. Jo flere eger, des sterkere hjul, så aggressive eller tunge riders kan overveje fælge med huller til flere eger, og her er 48 eger det mest vanlige.

Enkeltbundede og dobbeltbundede BMX fælge

Valget mellom enkeltbundede eller dobbeltbundede fælge er helt avgjørende i forbindelse med købet av nye fælge. Dobbeltbundede fælge betragtes som en mer robust mulighet, og derfor er det et oplagt valg til freestyle. Med dobbeltbundede fælge får du et riktig godt forhold mellom styrke og vekt. Enkeltbundede fælge er ofte den billigste løsning, men oftest er de best at bruke til BMX racing.

Da BMX fælge ikke alltid kommer med nav, eger og hardware, kan du tjekke vores utvalg ut her: BMX nav & Deler til BMX hjul

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser