×
Meny

Retro Rulleskøyting

Hva er retro rulleskøyting?

Retro rulleskøyting, også kalt quad skating, er en fritidsaktivitet og en sport der deltagerne beveger seg på baner og glatte gulv med spesielle skøyter med fire hjul. Retro rulleskøyting kan også utføres på gata, fortauet og på sykkelstien. Sporten inkluderer flere disipliner som speedskating, kunstløp og rytmisk dans.

Utøvere av denne sporten bruker retro rulleskøyter, som er spesielle støvler som har to hjul foran og to hjul bak. De er montert i par på samme måte som på et skateboard. Skøytene kommer i forskjellige former og størrelser avhengig av hvilken disiplin du ønsker å gjøre. Quad skøyter har ofte sterke farger, og en toe stop montert foran på støvelen.

Fordeler ved quad skating

Quad skating er ikke bare en morsom aktivitet som kan gjøres av folk i alle aldre, men det er også god trening. Akkurat som ved jogging vil skating forbedre hjertet, styrke muskler og forbrenne kalorier. Du bruker legg-, rumpe- og kjernemusklene når du skater, og det er mindre belastende for ledd enn ved løping.

Som ved annen fysisk aktivitet er skating en god avlastning for stress. Det frisker opp minnet, forbedrer humøret og hjelper barn med å lære mer effektivt. I tillegg vil det forbedre balansen og koordinasjonen, trene hjernen til å holde fokus ved å øke konsentrasjonen og holde deg mentalt skarp når du blir eldre.

Vil du vite mer om retro rulleskøyter? Sjekk ut vår Guide til Retro Rulleskøyter.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser