×
Meny

Aggressive Inline Skating

Aggressive Inline Skating - hva er det?

Aggressive inline skating er en spesialisert disiplin innen inline skating som utføres i skateparker og gater med inlineskøyter på beina. Skøyteløpernes mål er å utføre ekstreme triks som grinds, hopp og slides. Dette er annerledes enn de fleste andre skøyte disiplinene som fokuserer på fart, distanse og urban pendling.

Aggressive inlineskøyter er bygget for å være holdbare, slitesterke og robuste nok til å tåle massevis av juling og støt fra harde landinger. Derfor bør aggressive inline skating som disiplin, for best mulig ytelse og beskyttelse - også kun utføres med nettopp aggressive inlineskøyter som er formålslaget for nettopp dette.

Kan du bruke aggressive inlineskøyter på gata?

Ja, det kan du! Ikke bare det, men du kan bruke dem til andre typer aggressive inline skating også. De tre hoved disiplinene er beskrevet nedenfor.

Street Skating

Street skating, også kjent som freestyle skating foregår i urbane områder som ikke egentlig er spesielt egnet for triksing. Når man driver med street skating, kan man bruke hverdagslige gate objekter som rekkverk og trapper som hindere. Kreativitet og speide etter nye, spennende steder for triksing er en viktig del av street skating.

Park & Vert Skating

Park skating foregår i skateparker. De spesiallagde hindringene gjør det mulig å forbedre og øve på mer tekniske ferdigheter og kombinasjoner av triks. Vert skating utføres på en spesialisert vert rampe som er formålslaget for nettopp vert skating. Vert skating gir deg vanligvis mer tid i luften enn de andre disiplinene innen aggressive inline skating - da triksing som utføres innen vert inkluderer luftige spins, flips og triks.

Powerblading

Powerblading er en spesiell undertype for aggressive inline skating som fokusere på fart. Powerblading utføres med aggressive skøyte støvler som har flate rammer og større hjul, og innebærer å hoppe fra trapper og andre hindringer - det minner rett og slett om parkour.


Hvis du er interessert i en mer allsidig skøytestil som kombinerer triksing og fitness er muligens freeskating noe for deg. Ta i så fall en titt på vår kategori for Freeskates. Her vil du også kunne lære mer om denne skøyte disiplinen.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser