×
Meny

Kulelagre og avstandsstykker til Speed Skøyter

  Filter
Merker
Kulelager presisjon
Lager type
Lubricant

Godt å vite

Hvilke kulelager bruker man til speedskating?

Kulelager er en av de viktigste komponenter i rulleskøyter til speedskating. Valget av kulelager har direkte indflydelse på, hvor godt man præsterer. Derfor bruker speedskatere alltid kulelager i høyeste kvalitet.

Hvilke kulelager er best til speedskating?

For at finne frem til hvilke kulelager som er best egnet, må du tage høyde for ABEC og smørelse.

ABEC-skalaen går fra ABEC1 - ABEC9, og den siger noe om, hvor præcise kulelagerne er. Jo høyere tallet er, desto smidigere og raskere kommer hjulene til at rulle. De fleste speedskatere går efter ABEC7 eller ABEC9 for at få maksimal ydeevne. Som finnes dog også andre kulelager, som regnes for at være ligeså gode som ABEC7 og ABEC9-kulelager - fx kjeramiske kulelager og kulelager fra Bones.

Kulelager til speedskating kan smøres med olje eller fett. Kulelager som smøres med olje roterer raskt, men blir også lett beskidte - derfor er det den beste løsning til innendørs skating. Smører man sine inline speedskate kulelager med fett, vil de rotere litt langsommere ende dem, som er smurt med olje, men til gjengjeld vil de ikke bli skadet av skidt i samme grad.

Leder du efter et sett hjul til dine nye kulelager? Gå på opdagelse i vores utvalg av hjul til speedskates.

Hvorfor bruke spacere til speedskates?

Kæmper du for at slå din konkurrent, eller vil du bare gjerne sætte personlig rekord? Som er mange faktorer, som påvirker dine præstationer, men en ting, som ofte overses er bruken av spacere. Spacere sitter mellom kulelagerne i hjulet. De sikrer, at kulelagerne sitter nøyaktig som de må, og derved sikrer de, at man kan rulle så godt som mulig. Selvom de er små og lette at overse, kan de gjøre en forskjell, når vi begynner at tælle i hundrededele av sekunder.

I forhold til spacere, er det viktig at have styre på om spacerne passer til akslerne på dine rulleskøyter. Som er to former for spacers: floating spacers og long sleeve spacers. For at finne den rette type, kan du tage hjulbolten og føre den inn i hullet på et av kulelagerne. Hvis som er mye plass i hullet, kan du bruke en long sleeve spacer, så du er sikker på, at ditt setup føles stramt. Hvis hjulbolten allerede sitter ok stramt i kulelaget, bør du gå efter en floating spacer.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser