×
Meny

Truger

Truger bringer de beste eventyrene

Trugeturer er en fin måte å nyte de vakre, snødekte områdene på vinteren. Trugene lar vekten din fordeles over en stor flate for å forhindre at du synker dypt ned i snøen. Dette gjør det mulig å få tilgang til steder som ellers ville vært vanskelig med vanlige tursko. Åpne jorder, varierende terreng eller bratte bakker er alle mulige med et godt par truger. I tillegg til å utforske naturen, får du en flott treningsøkt som er veldig rimelig og du slipper å styre for mye.

Hva er truger?

Truger er i egentlig bare plattformer for føttene dine for å øke flaten du tråkker på for å minimere synkingen i snøen. De moderne trugene har kommet langt videre fra tiden da de ble laget med trerammer og snøring av råskinn. Truger er nå lettere, sterkere og har funksjoner som stegjern (metalltenner) for fotturer på isete snø og justerbare bindinger som holder føttene trygt plassert. Så heng dine tradisjonelle truger over peisen og sjekk ut vårt moderne utvalg.

Hvilke truger bør jeg kjøpe?

Trugene dine bør passe til vekten din, snøforholdene og terrengets bratthet som du skal vandre på. Hver trugemodell vil angi en anbefalt maksbelastning (vekt), som du ikke bør overskride. "Belastningen" inkluderer vekten din samt alle klær, sko og utstyr som du vil ha med deg når du er på trugetur.

Snøforholdene kan hjelpe deg med å avgjøre dersom du står fast mellom flere modeller. Hvis du skal gå på truger i dyp puddersnø, vil par med større overflate yte bedre, da de vil "flyte" på overflaten lettere enn noe mindre. For bratte terrengområder er funksjoner som hælløft og lange tå- og hælstegjern gode for klatring, men disse finnes bare på spesifikke trugemodeller for fjellklatring.

Husk at det ikke er dårlig vær, bare en ufullstendig garderobe. Kle deg passende etter værforholdene og sjekk værmeldingen. Ta på deg de mest behagelige vinterstøvlene og bruk nok lag med klær. Det er lurt å ha med seg en ryggsekk som kan holde et ekstra lag sammen med andre nødvendigheter som solkrem, vann, snacks og et førstehjelpsutstyr. Mangler du noe? Sjekk ut vår vinterklær-kategori .

En annen sport som deler mange av de samme stiene som truger er langrenn. Hvis du er interessert i å finne ut mer om dette, så sjekk ut langrennsski og langrennsutstyr.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser