×
Meny

Snowshoes

Snesko til de beste eventyr

Snesko gir en enestående mulighet for at nyde vinterens smukke snedækkede landskaber. Det er fodtøj, som gjør, at du kan fordel din vekt på en større overflate, så du ikke synker ned i sneen så lett. På den måte blir det mulig at indtage områder, som ville være ufremkommelige med vanlige vandrestøvler. Du kan bevege deg rundt i åpne landskaber, bakker og stejle skråninger med det rette par snesko. Utover at du får glede av naturen, får du også en mye billig træningsform, som det er lett at komme i gang med.

Hva er snesko?

Snesko er platforme til dine føtter, som gir et mye større fodaftryk og derved mindsker tendensen til at synke ned i sneen, når du går på den. Moderne snesko er en del mer avancerede ende de gammeldags snesko, som bestod av trærammer og ruskindsbånd. Snesko er i dag lettere, sterkere og fås for eksempel også med klatrejern, så du kan have fotfeste på iset snø. De fæstnes til dine føtter med justerbare bindinger. Så hæng dine tradisjonelle snesko over ildstedet og tjek vores utvalg av moderne snesko.

Hvilke snesko må jeg kjøpe?

Dine snesko må matche din vekt, sneforholdene samt det terræn du må vandre i. Hver modell har en anbefalet maksimal belastning (vekt), som du ikke bør overskride. Belastningen inkluderer både din vekt, ditt klær, dine sko og det øvrige utstyr, du har med på dine vandreture.

Sneforholdene kan afgøre ditt valg mellom 2 eller flere modeller. Hvis du må ut i dyp puddersne med snesko, er modeller med større overflader at foretrække, da de lettere holder sig “flydende” ende en mindre snesko. Egenskaper som “heel lifts”, lange snuder og klatrejern egner sig riktig godt til klatre opp i stejle terræner, men disse finnes kun på modeller, som egner sig specifikt til bjergbestigning.

Husk, at som ikke finnes dårligt vær, men kun forkert påklædning. Klæd deg på i overensstemmelse med vejrforholdene. Hold deg ajour med vejrudsigten, ta dine mest behagelige vinterstøvler på og ta passende lag klær på. Det er en god idé at have en ryggsekk, som kan indeholde et ekstra lag klær og andre fornødenheder som fx solcreme, vann, snacks og førstehjælpskit. Går du glip av noe lige nå? Så ta et kig på vores utvalg av vintertøj.

En annen sport, som har mye til fælles med snesko, er langrend. Hvis du er interesseret i at bli klogere på langrend, kan du tjekke vores utvalg av langrennski og langrendsudstyr.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser