MENY
×

Freestyle / Freeride Longboards

  Filter
Merker
Truck type
Deck lengde
Deck materiale
Tilleggsmatriale
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Freestyle og freeride longboards

På denne siden finner du et godt utvalg av longboards til freestyle og freeride, som henholdsvis byr på en rekke deilige triks og slides. Felles for begge stilarter er formen på decket. Det er symmetrisk, noe som betyr at begge ender har samme form.

Freestyle longboards - gjør triks til ditt cruise

Formålet med freestyle longboardign er å utføre triks. Hvis du derfor er ute etter et longboard som kan brukes til mer enn cruising og transport, kan det være en fordel å velge et freestyle longboard, slik at du kan legge triks til ditt ride - f.eks. manuals, hand spins og diverse hopp.

Freestyle er også ofte kombinert med dancing-stil der en eventuell serie med trinn kunne begynne med at man kryss-stepper over i en nose-manual og avslutter serien med en shove-it.

Freestyle deck og hjul

Decket er vanligvis utformet med kicktails i begge ender for å gjøre det mulig å utføre triks. Freestyle deck er også mer fleksible enn freeride decks. Dette litt mer flex gjør decket mer bouncy, og gir deg en mer dynamisk følelse, sammenlignet med en stive decks.

80-83A: Hardheten på hjulene går fra myk til medium. Men du bør velge hardere hjul på 86A, hvis du ønsker å bruke ditt freestyle longboard til slides.

Freeride longboards - for slides og triks

I freeride vil man gjerne utføre slides og triks enten downhill eller på flate overflater. Freeride minner mye om downhill, men skiller seg ved å være mer trick-orientert.

Freeride deck og hjul

Den største forskjellen mellom freeride og freestyle boards er decket. Freeride deck er stivere og reagerer umiddelbart, siden de ikke har samme sprett som freestyle deck. Dette gjør dem mer egnet til slides.

Med begge typer longboards kan du utføre slides og triks. For downhill, bør du bruke et freeride longboard, siden det er en økt risiko for speed wobbles med det fleksible freestyle deck.

83A-86A: For downhill freeriding har man vanligvis en hardhet på 86A - jo hardere hjulene, jo lettere vil det være å starte slides. Og for å mestre slides er det viktig i nedoverbakke, at du er i stand til å kontrollere hastigheten. For horisontale flater, der du ikke automatisk kommer opp i fart, bør du velge mykere hjul, som gjør det lettere å pumpe, slik at du kan oppnå fart.

Sjekk ut vårt store utvalg av freestyle og freeride longboards på denne siden.

Les vår guide til kjøp av longboards.


Hvis du er litt usikker på hva du skal velge, er du mer enn velkommen til å kontakte oss.