MENY
×

Racing ski

  Filter
Merker
Lengde
Bredde Midje
Radius
Binding
Nivå

Racing ski er, som navnet antyder, laget for å kjøre veldig hurtig. Her er det viktig å ha et par ski som du kan kjøre raskt og nøyaktig, selv på den vanskeligste snø.

Ski til race og slalåm

Racing ski kan brukes til de fleste disipliner i bakken. Likevel er noen racing ski mer avansert enn andre. Racing ski er bygget for stabilitet i høy fart, men de kan også være vanskeligere å stå på enn f.eks. all mountain ski. Derfor vil de fleste racing skiene være best egnet til middels og avanserte ski kjørere. Videre er det også denne type ski som brukes på profesjonelt nivå, f.eks. til World Cup.

Racing ski kan bl.a. brukes til downhill racing, hvor målet er å være den raskeste. Skiløpere som dyrker denne sporten på profesjonelt nivå, bruker spesielle skidrakter som minimerer luftmotstand og sørger for at skiløperen kan komme opp i veldig høy hastighet. Racing skiene kan også brukes til slalom, noe som krever god teknikk. Racing skiene behøver nødvendigvis ikke brukes til en bestemt idrettsgren, da de er egnet for alle som liker å kjøre fort ned bakkene.

Carvingski

Racing skiene er ofte bygget som carvingski med en smal midtparti/midje og en litt bredere front. Samtidig har de en stiv konstruksjon for å gi god stabilitet. Selv om Racing skiene er laget for å brukes på hard snø i bakkene, så er flere av de nye modellene bygget på en måte slik at de kan delvis brukes off-piste. Dette krever litt ekstra av skiløperen for å bruke skiene off-piste.

Racing ski passer best på nylig preparerte bakker.