×
Meny

BMX deler til drev

Godt å vite

Det rette kranksett = mer fart

I BMX racing så handler alt om akselerasjon. Helt fra sekundet du skyter ut av startstreken til over mållinjen - den raskeste rytteren vinner. Enkelt og greit. Et godt kranksett er absolutt helt nødvendig når det gjelder utvikling av fart på race BMX sykkelen din. Kranksettet hjelper til med kraftoverføringen mellom rytteren sine bein og tannhjulet. Mange BMX ryttere har aldri tenkt på at det finnes forskjellige størrelser på krankarmer. Men det sier seg selv at mindre krankarm betyr mindre vekt mens de lange har mer innflytelse, noe som tillater høyere giring og dermed mer fart.

Et kranksett til race BMX er vanligvis laget i lettvektet - men allikevel hard og god aluminium som er konstruert med en solid holdbarhet.

Kranksett til race BMX er også for det meste laget i en 2-dels-konstruksjon på grunn av at denne konstruksjonstypen gir lavest vekt.

Legg merke til: Det er veldig viktig a velge et kranksett som er kompatibel med bunnbraketten i bunnen av rammen. Størrelsen finner man skrevet under spesifikasjoner.

Ta vare på kranksettet ditt

I likhet med alle deler på sykkelen din så er det veldig viktig å tar godt vare på kranksettet. Du må sørge for at kranksettet sitter riktig påmontert og er innsmurt med smøring til alle tider, dette har mye å si for hvor høyt du havner på pallen.

Legg merke til: Hvis du strammer kranksettet for hardt, så blir det vanskeligere å tråkke på pedalene. Men hvis du ikke strammer dem godt nok, da risikerer du at krankarmene vil faller av - og da kan du fort kræsje.

Hvis du er i tvil om hvordan man skal stramme kranksettet, se da nøye igjennom instruksjonene fra produsenten. Du kan også gjerne kontakte våre BMX eksperter her hos SkatePro.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser