×
Meny

Kunstløpskøyter

  Filter
Merker
Skostørrelse
Støvel materiale

Godt å vite

Kjennetegn på kunstløpskøyter

Kunstskøyter er laget for kunstløp. De har som regel en finere og mer elegant design enn vanlige skøyter. Kunstløpskøyter også støvler med mindre fornedre og beskyttelse.

Kunstløpskøyter har ankel-høy støvletter og de fleste skal snøres i stede for å lukkes med spenne, i motsetning til mange andre skøyter. Mange samtidskunst skøyter er laget av lær eller PVC. Støvelens materiale gjør at den er sterkere, men likevel lettere enn skøyte støvler i skinn. Det sterke, men lette materialet er en fordel når du går kunstløp, spesielt når du utfører triks. Av samme grunn er det viktig at skøytene sitter rett på foten, og derfor er det mange mennesker som får tilpasset støvel spesielt for sine føtter.

En kunstløpskøyte er tilgjengelig med stål blad. Bladet er ofte litt buet, som du kan se når du ser på det fra siden. Et av de mest markante trekkene ved kunstskøytebladene er at de har tå hakker. Disse tå hakkerene er laget for å få et godt grep på isen når du skal sette avsted og utføre hopp. I tillegg går rammen litt lengre bak enn støvelens hæl, som gir mer retning stabilitet. De fleste skøyter er enten hvitt eller svart, ofte bærer kvinne hvite skøyter, mens mannen bære svarte skøyter. Men det finnes skøyter tilgjengelig i andre farger.

Hva kan jeg bruke kunstskøyter til?

Kunstskøyter kan enkelt brukes til generell skøyting på skøytebanen, men den er spesielt egnet til sporten kunstløp. De første konkrete kunstløpskøyter ble skapt i det 20. århundre, da kunstløp var mer populær. Skating er både en oppvisningssport og en konkurranseidrett. Kunstløp kan involvere enkeltpersoner, duetter og større grupper. Sporten er en form for dans på isen, hvor evnen til å utføre triks, som piruetter, hopp mm. vil bli dømt med et poengsystem.

Få hjelp til å velge riktig modell og størrelse ved å lese om å kjøpe skøyter

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser