×
Meny

Rulleskøytehjul / Retro-rulleskøyter Hjul

  Filter
Merker
Hjuldiameter
Hjulbredde
Hjulhardhet

Godt å vite

Hva kjennetegner hjul til rulleskøyter?

Rulleskøytehjul har en større bredde og tilbyr mer kontaktflate enn hjul til inline-skøyter, noe som gir rulleskøyteløperne mer balanse. Ethvert hjul til rulleskøyter er forskjellige. De varierer i størrelse, hardhet og form. Diameteren eller høyden på hjulene måles i millimeter (mm), vanligvis mellom 55 mm og 65 mm. Hardheten til et rulleskøytehjul måles i durometer på A-skalaen. Hjulmålingene varierer i alt fra 74A (veldig mykt) til 105A (veldig hardt).

Rulleskøytehjul - hvilken størrelse skal jeg velge?

Å velge de nye hjul til rulleskøyter avhenger av din skøytestil. Stiler kan deles inn i 2 kategorier; innendørs bruk & utendørs bruk.

Rulleskøytehjul for innendørs bruk er vanligvis små eller mellomstore, og de gir mer kontroll og manøvrerbarhet på skøytebanen og underlaget. Rytmløpere foretrekker vanligvis hjul med en diameter på 62 mm som har en bredde på 35 til 44 mm. Kunstløpernes hjul er vanligvis i området av 55 - 65 mm i diameter og
30 - 31 mm i bredden. Utendørs rulleskøytehjul er større og har en rund overflate for forbedret stabilitet. Utendørs hjul er også vanligvis 55 - 65 mm i diameter, men med en noe større 40 mm størrelse i bredden.

Hardheten på rulleskøytehjul:
Innendørs vs. Utendørs

Innendørs rytme og kunstløpere foretrekker kanskje veldig harde hjul som gir forbedret hastighet på smooth underlag. Den vanlige standarden ligger normalt på mellom 97A til 103A på durometerskalaen. Når det gjelder Fitness retro-rulleskøyter for utendørs bruk, foretrekker folk som regel mykere hjul da disse fungerer som støtdempere på de ulike terrengene. Så disse hjulene har vanligvis en hardhet fra 78A til 85A. Når det gjelder hjul til speedskating, er disse hardere enn hjulene for Fitness - og de gir raskere rulling på smooth urbant underlag. Rulleskøytehjul til speedskating ligger har som regel en måling fra 95A til 98A i hardhet på durometerskalaen.

Driver du kanskje med roller derby? Ta da en titt på vår side for Roller Derby Hjul.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser