×
Meny

Hjulbolter til Rulleskøyter

  Filter
Merker

Her får du et komplett sett med hjulbolter

Hjulboltene på rulleskøytene dine tåler masse juling og har en god holdbarhet, men det vil komme en dag da tiden er inne for å bytte dem ut. En vanlig defekt over tid er at mange hjulbolter brekker på midten. En annen typisk feil er at gjenget blir helt nedslitt etter mange utskiftninger av hjul -og kulelager.

Heldigvis så er det billig å bytte hjulbolter på rulleskøytene. Derfor velger mange skatere å kjøpe et helt nytt komplett sett for å bytte ut alle hjulboltene, selv om bare én har gått i stykker. Dette er grunnen til at vi har vi mange flotte komplette sett på lageret fra velkjente produsenter som f.eks. K2 og Tempish.

Du kan selvfølgelig også kun kjøpe én enkelt hjulbolt, av og til vil det også være den mest smarte løsningen for noen skatere.

Velger man et merke som Rollerblade, så bør man kjøpe nye hjulbolter hver gang du bytter hjul. Det er i alle fall det Rollerblade selv anbefaler. Etter vår mening her i Skatepro, så synes vi ikke dette er nødvendig - med mindre du vil kunne se tydelig slitasje på de delene som er i direkte kontakt med spaceren ved hjulene. Ett komplett sett med hjulbolter til rulleskøyter burde kunne leve like lenge som ca. 2 sett med hjul.

Hjulboltene sitter bom fast, hva gjør man?

Hvis du skulle oppleve denne kjedelige situasjonen at hjulboltene sitter helt bom fast i bladet på rulleskøytene dine, så slapp av - dette skjer nesten med alle før eller senere. Spesielt for nybegynnere innen skating. Mange er redde for at hjulboltene skal løsne og fall av, derfor strammer de hjulbolten altfor hardt.

For å få løs hjulbolten, da kan man innsmøre den med noe fett eller olje og la den stå over natten. Hvis du fortsatt ikke får den ut dagen etter, da har vi annen metode til deg.

Bruk en baufil til å skjære et flatt hull på skruehodet. Når du har lagt et hull som er dypt nok, da tar du en skrutrekker med flatt hode for å løsne og skru ut hjulbolten. Virket ikke dette heller?

Da må du bore hjulbolten ut. Finn frem en boremaskin med bor som er ca. den samme størrelsen som hodet på hjulbolten. Bor langsomt igjennom hodet på hjulbolten, når du er igjennom da skal du kunne riste/skrape løs hjulbolten.
Legg merke til: Vær veldig forsiktig når du bruker denne siste metoden, slik at du ikke skade bladet på rulleskøytene.

Under denne kategorien vil du kunne vårt brede og flotte utvalg av hjulbolter til rulleskøyter. Om det er til utskifting av ødelagte hjulbolter eller du bare ønsker en oppgradering til nye. Om det bare er én hjulbolt -eller et komplett sett, så har vi dem alle her hos SkatePro.

For mer informasjon mht. størrelser og modeller som hjulboltene passer til, så kan du lese alt dette på de enkelte produktsidene.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser