×
Meny

Bremser til sparkesykkel

  Filter
Merker
Bremse type
Hjuldiameter

Godt å vite

Bremse til sparkesykkel - fjær vs. flexfender

Under denne kategorien kan du se vårt strålende utvalg av bremser til sparkesykkelen din. Vi tilbyr bremser til triksesparkesykler så vel som Fixed Fenders aka Foot Fenders, som er sinnssykt populære blant ryttere innen sparkesykling. Disse forhindrer at føttene dine setter seg fast i hjulet. Bremsene her har en svært god holdbarhet til tross for sin rimelige prislapp - du vil med andre ord slipp å sprenge bankkontoen din her.

Sparkesykkel bremser påmonteres alltid over bakhjulet. Du kan vanligvis finne to bremsetyper: Fjærbremse eller Flexfender-bremse. En fjærbremse er en vanlig bremse som du vanligvis finner på sparkesykler i lavprisklassen til barn og nybegynnere. Fjærbremsen består av 3 deler: selve bremsen, en fjær og en monteringsbolt. Fjæren vil selvfølgelig svekkes i styrke over tid, og da er det nok på tide bytte fjær.

Den andre bremsetypen er en flexfender-bremse, denne består kun av 1 eneste del. Den skrus sammen med én eller flere skruer ned i selve decket. Flexfender-bremsen har en bedre holdbarhet i forhold til fjærbremsen, dermed er dette en bremsetype som man finner på sparkesykler i en høyere prisklasse.

Fixed Fenders - hva er det?

Vel, fixed-fender er faktisk et stykke metall eller aluminium som påmonteres istedenfor en fjærbremse eller flexfender-bremse. Dette betyr at du bruker skoen til å bremse istedenfor en "klassisk" sparkesykkelbremse.

Fiksert bremse aka Fixed Fender, så hva er fordelen? Et spørsmål med mange svar. Først og fremst, en Fixed Foot Fender gjør at du unngår risikoen for å komme borti bremsen ved triksing, eller får hengt deg fast i hjulet mens du f.eks. hopper ned trappene med en 180 eller kjører fakie.

En annen ting er selve stilen. Mange ryttere innen sparkesykling kan fortelle at en fixed fender har en svært positiv effekt på deres kjøring, samtidig som at denne bremsen også tilføyer del lille ekstra på stilen.

Passer sparkesykkel bremsene til ditt deck og hjul?

Husk å vær oppmerksom på om bremsene passer sparkesykkelens hjuldiameter og deck. Så at du sjekker kompatibilitet, er svært viktig. I spesifikasjonene til hvert enkelt produkt så kan du finne all informasjon du trenger angående kompatibiliteten. Her kan du også se om hjuldiameteren passer til den bremsetypen som du vurdere å skaffe deg. Husk på at monteringshull på bremsene også må passe til monteringshullene på selve decket.

For å lese mer om bremser til sparkesykler, ta da gjerne en titt på vår guide her: Kjøp bremser til sparkesykkel.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser