×
Meny

BMX Sykkel

Hva er Freestyle BMX?

Freestyle BMX er en av hoveddisiplinene innen BMX kjøring. Sporten handler om kreativitet, originalitet og stil med mål om å utføre triks i en rekke forskjellige omgivelser. Freestyling dukket opp i California på midten av 1970-tallet da ryttere begynte å utføre triks i en lignende setting som skateboardere. Freestyle BMX kan kjøres konkurransedyktig eller bare som en hobby.

Freestylesykler, også kalt stunt BMXsykler, kjennetegnes av sine solide rammer og små, slitesterke hjul. Syklene er kjent for å ha et solid, robust design slik at de tåler påkjenningene fra freestylekjøring.

De forskjellige Freestyle BMX stilene

Gjennom årene har freestyle BMX utvidet seg til å omfatte forskjellige stiler. Selv om disse varierer fra hverandre, er det ingen faste regler for hver enkelt, og det er betydelig overlapping.

STREET BMX

Street BMX er for å utføre triks og stunts på gata og urbane områder, akkurat som skateboard og skating. Når du kjører på gata, bruker du gjenstander som rekkverk og fortauskanter til å grinde og gjøre stunts.

PARK BMX

Park BMX foregår vanligvis i skateparker og målet er å utføre triks på ramper og rails, eller spesialbygde elementer. Park BMX kan finne sted i en skatepark eller en arena bygget spesielt for BMX-sykler.

VERT BMX

Her er målet å utføre stunts og lufttriks på en vertrampe, som i utgangspunktet er en stor half-pipe med vertikal toppseksjon. Rytterne kjører fra den ene siden av half-pipen til den andre, med mål om å få så mye svevetid som mulig for å utføre forskjellige triks. Den har et rykte for å være den mest ekstreme og vanskelige stilen innen freestyle BMX.

TRAIL OG DIrt BMX

Denne typen BMX, også kjent som dirt jumping, foregår på en speisalbygd bane. Målet er å hoppe fra et hopp til et annet mens du utfører triks i luften. Når du kjører stier, har du som mål å skape flyt og utføre avanserte triks. Når du kjører dirt vil hoppene vanligvis være høyere, og stuntene mer risikable sammenlignet med stisykling.

FLATLAND BMX

I Flatland BMX har rytterne som mål å utføre triks og rotajsoner på jevne overflater. Det er ingen ramper og rails, og flatland blir ofte sett på som den mest kunstneriske av alle stilene. Mange flatlandsryttere deltar også i andre frikjøringstyper.

Hvis en av disse stilene høres ut som de er for deg, så kom i gang ved å sjekke ut vårt utvalg av Freestyle BMX-sykler.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser