×
Meny

Rulleskøyter Dame

Herre|Dame|Barn
  Filter
Farger
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter
Nivå

Godt å vite

Rulleskøyter til damer og jenter: Noe for enhver smak

Under denne kategorien så finner du rulleskøyter til både damer og jenter. Vi har noe for enhver smak med mange ulike varianter, designs og formålsbruk. Du vil her kunne finne både inline-skøyter for bykjøring, fritid og til fitness-skating. Vi har bredt og flott utvalg av forskjellige modeller og farger, dermed finner du nok et par med inline-skøyter her som imøtekommer din behov samt matcher din personlig smak og preferanser.

Rollerblades med mindre hjul

Mindre hjul egner seg spesielt godt til nybegynnerne og opptil de nesten viderekommende skøyteløperne - eller til å dekke mindre distanser som bykjøring og fritid.

  • Vi anbefaler en hjulstørrelse på 80 - 84 mm for bykjøring / eller for bruk til nybegynnerne og de neste viderekommende skøyteløperne.

Hvis du er en nybegynner, da kan det være lurt å start med mindre hjul. Fordi da vil rulleskøytene få et lavere tyngdepunkt, noe som da vil resultere i at rulleskøytene blir mer manøvrerbare og lettere å holde balansen med. Hvis du ønsker å bruke rulleskøytene i byen som et fremkomstmiddel - da bør du også velge mindre hjul. Med mindre hjul så vil det bli mye lettere å gjøre raske svinger pluss stoppe opp - noe som er svært praktisk i en travel gate som er stappfull av folk og hindringer både her og der.

Rulleskøyter til damer: Go fitness

Større hjul er designet for lange avstander og treningsformål (fitness-skating). Det vil være lettere å oppnå en god fart samt bruke mindre energi på å opprettholde den deretter. Dette gjør det dermed langt mer behagelig å kjøre lange avstander.

  • Vi anbefaler en hjulstørrelse på 84-90 mm, muligens opp til 110 mm hvis du er på jakt etter ekstra god fart.

Er du i tvil om at hjulene kanskje er for store? Hvis du er i ferd med å gjøre et comeback på rulleskøyter og ønsker å bruke dine inline-skøyter til treningsformål, da kan det være en god idé å velge 90 mm hjul. Disse hjulene vil kreve littegrann mer av dine balanseferdigheter siden du da vil ha et høyere tyngdepunkt. Men med litt trening så tar det ikke så veldig lang tid før du begynner å mestre dem - og da kommer du til å bli skikkelig hekta på den gode farten disse hjulene gir deg - selv over de lange distansene, samtidig som du også får det du trenger til å finpusse teknikken din.

Er det noe forskjell på unisex og dame-rulleskøyter?

Så lenge rulleskøytene sitter godt på føttene og er behagelig å ha på seg, da kan du trygt velge et par herre-rulleskøyter eller unisex-rulleskøyter. Det er vanligvis ingen store forskjeller mellom inline-skøyter til damer og inline-skøyter til herrer - bortsett fra det visuelle designet. Men det er enkelte produsenter som tilbyr rulleskøyter i både spesifikke modeller til både herrer og damer. Dermed tilpasser dem rulleskøytene til kjønnets anatomi. I disse tilfellene er rulleskøyterne til både herrer og damer noe forskjellige fra hverandre på enkelte punkter som b.la. bredden, formen og høyden på cuffs:

  • Dame-rulleskøyter's bredde og form er smalere enn herre-rulleskøytene, dette er fordi føttene til damene har en tendens til å være smalere enn hos herrer. Med et smalere design som er tilpasset føttene til damene, så vil du da få en støvel som følger damefotens konturer, dermed vil støvlene sitte tett og godt på foten akkurat som anbefalt. Men hvis du har en ganske bred fot, da kan det være en god idé å gå etter et par rulleskøyter herre.
  • Cuffs på rollerblades til damer er også lavere enn på herremodellene, dette er pga. leggmusklene til damer sitter lavere på beina i forhold til det de gjør på herrer. Hvis du som kvinne velger et par unisex-rulleskøyter, da er det en god idé å være oppmerksom på skøytenes cuffs og sørge for at de sitter komfortabelt på deg - og ikke presser for hardt mot leggene, siden dette da kan gjøre det vanskelig å feste skøytenes spenner på riktig måte. Hvis du kjenner at du har en god passform, da kan du helt trygt velge hvilke som helst par med unisex-rulleskøyter som du liker best.

Husk at herrestøvler har blitt designet til å være større i størrelsene enn på støvler til damer, derfor bør du velge en størrelse mindre hvis du ender opp med å kjøpe en herremodell. Du bør helst velge størrelse 40 i et par med unisex-inline-skøyter hvis du som dame bruker vanligvis størrelse 41 i rulleskøytene.

Rammer til dame-inline-skøyter

Du trenger egentlig ikke å fokusere så altfor mye på rammene til inline-skøyter - hvis ikke du da er en skikkelig profesjonell og erfaren skøyteløper som ønsker å vinne noe mer tid på dine runder, eller hvis du veier mer enn 80 kg.

De fleste av våre rollerblades til damer samt unisex-rulleskøytene kommer med aluminiumsramme. Noen av rammene er også tilgjengelige i komposittmateriale, noe som er et blandingsmateriale. Aluminiumsrammer er generelt mer slitesterke enn komposittrammer. De er også stivere, noe som gir en strålende retningsstabilitet ved høyere hastigheter samt bedre kraftoverføringer. Hvis du veier du over 80 kg, da er det en god idé å velge en aluminiumsramme, hvis ikke så vil du miste mye energi fra den mykere komposittrammen når du setter igang.

Har du flere spørsmål eller er i tvil om hvilke inline-skøyter du bør kjøpe - da kan du finne svar på dine spørsmål i vår guide til kjøp av rulleskøyter.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser