MENY
×

Rulleskøyter Dame / Jenter - Inlines

Herre|Jente/Dame|Barn
  Filter
Farger
Merker
Skostørrelse
Hjuldiameter
Ramme materiale
Støvel type
Forrige
Neste
Side 1 av 2

Rulleskøyter dame

På denne siden finner du rulleskøyter dame, i mange forskjellige varianter og til ulike formål. Du vil finne både inline skøyter for bykjøring, trening og hyggekjørsel, og med en rekke forskjellige modeller og farger, vil du mest sannsynlig være i stand til å finne et par rulleskøyter som passer din smak og dine behov.

Bykjøring og nybegynnere - mindre hjul

Mindre hjul er spesielt egnet for nybegynnere/erfarne og avanserte riders eller kortere distanser slik som bykjøring og alminnelig rulleskøyteløp.

  • Vi anbefaler en hjulstørrelse på 80 - 84 mm for bykjøring eller nybegynnere/erfarne og avanserte riders.

Hvis du er nybegynner, er det en god idé å starte med mindre hjul. Rulleskøytene får dermed et lavere tyngdepunkt, noe som gir deg mer manøvrerbare skøyter og gjør det lettere for deg å holde balansen.

Hvis du ønsker å bruke rulleskøyter i byen, f.eks. som transportmiddel, bør du gå for mindre hjul. Du vil være bedre i stand til å snu og stoppe raskt, noe du trenger i byens travle gater med mange retningsendringer og hindringer på veien.

Fitness og trening - større hjul

Større hjul er designet for lange avstander og treningsformål. Det vil være lettere å oppnå et godt tempo og bruke mindre energi for å opprettholde det. Det gjør det mer behagelig å kjøre lange avstander.

  • Vi anbefaler en hjulstørrelse på 90-100 mm og muligens 110 mm for trening.

Hvis du er i tvil om hjulene er for store? Hvis du ikke har kjørt på rulleskøyter i mange år, men vurderer å bruke dine nye rulleskøyter for trening, kan det være lurt å velge en størrelse på 90 mm. De krever litt mer av din balanse, siden tyngdepunktet er høyere. Med litt trening, vil du raskt være i stand til å få stor glede ut av de større hjul, som gir deg god fart over lange avstander og samtidig plass til å finpusse dine ferdigheter.

Er det forskjell på rulleskøyter for damer og herrer?

Så lenge rulleskøytene sitter godt på foten og er behagelig å ha på, kan du trygt velge et par rulleskøyter til herre. Det er vanligvis ingen store forskjeller mellom rulleskøyter dame og herre skøyter, annet enn sitt visuelle design. Men det er noen produsenter som tilbyr rulleskøyter i både kvinne og herre-modell, og dermed tilpasser rulleskøytene til kjønnets anatomi. I disse tilfellene er herre-, og kvinner-rulleskøyter forskjellige på noen punkter - bredde / form og høyde på cuff'en:

  • Dame-rulleskøyter's bredde og form er smalere enn menns fordi kvinners føtter har en tendens til å være smalere enn menn. Med en smalere utforming, tilpasset kvinners føtter, vil du få en støvel som følger fotens konturer og sitter tett på foten som anbefalt. Hvis du har en bred fot, kan det være en god idé å gå etter et par rulleskøyter herre.
  • Cuff'en på rulleskøyter dame er også lavere enn menns, som er knyttet til at kvinners leggmuskler sitter lavere. Hvis du som kvinne velger et par herreskøyter, er det en god idé å være oppmerksom på at cuff'en sitter komfortabelt og ikke presser for hardt mot leggene, siden det kan gjøre det vanskelig å lukke spennet riktig. Sitter den godt, kan du trygt velge rulleskøyter til herre.

Husk at herre støvler er større enn kvinne støvler, og du bør derfor velge en størrelse mindre hvis du går etter en herre modell. Bruker du en størrelse 41 i rulleskøyter dame, bør du sannsynligvis velge en størrelse 40 i herre rulleskøyter.

Rammer til rulleskøyter til jenter

Det er ikke nødvendig å gjøre deg kjent med rammen på rulleskøyter, med mindre du er en erfaren rulleskøyteløper som ønsker å kutte sekunder av din omgangstid, eller hvis du veier over 80 kg.

De fleste av våre rulleskøyter dame, samt herre rulleskøyter har aluminium ramme. Noen rammer er også tilgjengelig i kompositt, et blandingsmateriale. Aluminium rammer er generelt mer slitesterk enn kompositt. De er også stivere, noe som gir god retningsstabilitet i høyere fart og en god kraftoverføring. Veier du over 80 kg, er det en god idé å velge en ramme av aluminium, ellers vil du miste mye energi fra den mykere komposittramme når du setter ut.

Har du flere spørsmål og er i tvil om hvilke inline skøyter du bør kjøpe, kan du finne svar på dine spørsmål i vår guide til kjøp av rulleskøyter.

Du er også alltid mer enn velkommen til å ta kontakt med oss