×
MENY

Skøyter

Godt å vite

Skøyter til ditt behov og skøytedisiplin

Vi har mange forskjellige typer skøyter, slik som kunstløpskøyter, barneskøyter, ishockey skøyter til fritidsbruk, og hockeyskøyter beregnet for å spille seriøs ishockey på klubbnivå. Du finner dem under de spesifikke kategorier, hvor du kan lese mer om dem.

Skøyter til innenførs og utendørs bruk

Et par gode skøyter er en god investering fordi de kan brukes til mange forskjellige idretter, og hvis du passer godt på dem kan de holde i mange år. Om vinteren kan du bruke skøytene dine utenfor på frosne innsjøer og kanaler, og når det så blir varmere kan du ta dem med til innendørs skøytehaller.

Skøyte spesifikasjoner

Da en skøyte ikke har bremse skal bladet både fungere som bremse og skyvemekanisme. Hvis bladet blir slipt ganske skarpt kan dubåde kjøre raskt og gjøre oppbremsing med den. De fleste blad i dag er laget av stål, dette er for å bevare skøytens glide egenskaper, det er derfor viktig at bladet blir slipt ordentlig og regelmessig. Hvis det gjøres feil eller for ofte kan det påvirke kvaliteten.

Tidligere var det sånn at når man ville skøyte så spennet man bare et blad på skoene eller støvelen sin, men i dag er støvelen også en viktig faktor for en god skøyte. Støvlene kan fås med mere eller mindre ankelstøtte. Akkurat som med støvlene til rulleskøyter så betyr mere støtte minde fleksibilitet og så omvendt. Isskøytene fås med ekstra foring i et vannavisende materiale, slik at føttene dine kan holde seg varme og tørre under skøytingen.

Historien bak isskøyter

Isskøyter er en meget gammel oppfinnelse. Man mener at de ble oppfunnet i Finland av folkesalg som hadde bruk for å reise lange distanser over is. Den gang bestod en isskøyte simpelthen av en dyreknokkel som var slipt til og montert under foten. Siden den gang har isskøyter utviklet seg en del, men ideen bak det hele og teknikken er stadivekk den samme.

Isskøyte-løp ble utbredt i Europa av overklassen, men samtidig har det alltid vært en aktivitet for alle samfunnsklasser. Når det ble vinter og innsjøene frøs til samlet unge og gamle, rike og fattige for å stå på isskøyter. På 1500-tallet kom de første isskøyter med jern ramme, og dermed ble en ny generasjon av isskøyter oppfunnet.

Is skøyter er forgjengeren til rulleskøyter, som er tydelig når man ser på både designet av de to salgs skøyter og de sportsgrener de brukes til.

SkatePro tilbyr slipning av dine skøyter for en liten kostnad.

Få hjelp til å velge riktig modell og størrelse ved å lese om å kjøp av is skøyter. Har du ytterlige spørsmål eller bruk for mer veiledning, kontakt oss her.