MENY
×

Skate Wax

  Filter
Merker

Skate Wax - For glattere slides og grinds

Skateboard voks hjelper deg med at slice og grinde bedre når du gjør tricks på ditt skateboard. Du bruker skate wax ved å smøre det på den overflate som du ønsker å skate på, eller du kan også smøre det på undersiden av ditt board. Når du smører skate voks på ujevne overflater, hjelper det med å gjøre overflaten glatt. Voksen utfyller nemmelig de små hak og huller som kan være på de harde overflater. Med en glat overflate blir det dermed enklere å gjøre tricks uten å falle.

Erfarne skatere bruker skate voks

Skate wax brukes ofte av erfarne skatere som ønsker å forberede deres slide og grind evner når de står på ramper eller grinder på rails/gelendere. Det finnes utallige jerngelendere rundt omkring på f.eks. benker, trapper og i skateparker. Alle disse kan brukes til tricks på ditt board (hvis tilladt). Du skal dog være oppmerksom på at disse metalobjekter ofte har mange grove overflater. Med skate voks kan du gjøre den grove overflate mer jevn så det blir en hel del lettere å gjøre slides og grind-tricks - risikoen for å falle blir også en smule lavere.

Noen skatere er imot bruken av skate wax, da de mener at det ikke er hardcore. Det har de kanskje rett i, men vil du gjerne lære å gjøre slides, er skate wax et smart middel for å hjelpe deg godt på vei.

Pass på glatte gelendere i skateparker

Når du besøker en skatepark er det ofte en fornuftig idé å sjekke gelenderet før du putter voks på det. Gelenderet har kanskje fått voks på i forveien. Hvis du smører mer voks på, kan gelenderet bli for glatt til at du kan gjøre tricks på det.

Kort sagt er det viktig at du starter med å teste ditt spot før du skater hardt. Start ut på stille og rolig vis. Når du har følt deg frem kan du kjøre på og gi alt.

Skate voks finnes i mange forskjellige designs, farger og lukter, avhengig av hvilket merke som producerer det. Derimot har all skate voks til felles at du kan medbringe det i sekken når du skal ut å stå på ditt board.

Finn din skate wax her hos SkatePro

Skate voks lages av mange populære brands slik som Spitfire og Baker. Det finnes også i en organisk utgave fra blant annet Butta, som tilbyr bionedbrytelig voks. Hvis det er skate wax du leter etter, er SkatePro det helt riktige sted å starte.

Hva som kan være en frustrerende skater-opplevelse kan potentielt endre seg til en av de dager hvor du lærer masse tricks. Men husk å være fair overfor de andre skatere ved å fjerne voksen når du er ferdig. Som Mr. Miyagi’ siger:

"Wax on, wax off".