×
Meny

Snowboard bindinger

  Filter
Farger
Merker
Skostørrelse
Bindings system
Kjønn

Snowboard bindinger er en viktig del av et snowboard setup, de bidrar til å holde deg og føttene dine godt fast på snowboardet. Det er også gjennom snowboard bindinger at du har støtte og stivhet, via highback'en som er en del som sitter på baksiden av leggene dine, samt via baseplaten som er bunden av snowboard bindingen. De fleste av alle snowboard bindinger er et tradisjonelt to-stropp oppsett med en ankel stropp og en tå-stropp. De har en justerbar highback og en dreibar plate eller skive i sentrum av baseplaten, hvor man fester bindingen til brettet.

Snowboardets bindingssystem

Alle snowboards kommer ferdige med gjengede huller for skruer. De fleste merker av snowboard bindinger produserer snowboards med fire skruer (standard system). Et unntak fra dette er Burton snowboards som bruker en to-skruers "slider kanal" på de fleste av sine modeller (også kalt EST). Dette gir uendelige justerings muligheter. Sørg for at du vet hvilket system nettopp ditt snowboard bruker. De fleste bindinger leveres med flere forskjellige discs som gjør dem nyttige for de forskjellige systemene.

Snowboard bindingenes stropper

Som finnes tre typer stropper:

  • Tå cap stropp, som sitter på forsiden av støvelen over framfoten for et komfortabelt og stabilt hold. Denne stroppen holder foten på plass i hæl-cuppen, siden den sitter helt ute på tuppen av støvelen og gi mer direkte kontakt med snowboardet.
  • Tradisjonell tå stropp som ofte finnes i billige bindinger og er bare for å holde snowboard støvler på plass. Den kan ikke brukes som en tå cap stropp.
  • Ankel stropp, som sitter sikkert over ankelen for å holde foten sikkert fast. Denne stroppen er større, mykere og en veldig viktig del av snowboard bindinger.

Snowboard bindingens highbacks og baseplates

Highback og baseplate overfører energi fra bevegelsene dine til snowboardet. Stivere highback og baseplate gir en raskere og mer direkte kantgrep, men kan også føre til trøtthet og kramper i leggen. Så hvis du er ny i sporten eller bare litt viderkomne snowboarder og kjører mye i parken, bør man derfor velge snowboard bindinger med en mykere flex.

Snowboard bindingens størrelser

Størrelsen på snowboard bindinger skal passe med med størrelsen på snowboard støvelen, og vanligvis kommer i small, medium og large. Riktig binding størrelse holder støvelen fast i snowboard bindingen. En generell tommelfingerregel for å velge binding størrelse er:

  • Small = Menn: str. 36-41, kvinner: str. 34-36,5
  • Medium = Menn: str. 41-44, kvinner: str. 36,5-40
  • Large = Menn: str. 43+, kvinner: str. 40+

Hvis stroppene ikke helt passer når du pakker dine nye snowboardbindinger ut, trenger det ikke å være et problem fordi de er justerbare. Den viktigste delen her er å få snowboard støvelen til å passe innenfor snowboardet fra side til side og i hæl-cuppen.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser