Vintersalg
Vintersalg   -  BRUK DENNE KODEN WINTER10  -  Klikk her
×
Meny

Rulleski bindinger

  Filter
Merker
Ski type
Kompatible støvler

Godt å vite

Rulleskibindinger - to ulike stilarter

Som du kjenner til fra langrenn er det også to stilarter innenfor rulleski, nemlig klassisk stil og skøyte stil. De to store produsentene Rottefella (NNN-system) og Salomon (SNS og Prolink system), har rulleski bindiner som brukes til henholdsvis klassisk og skøyting.

På denne siden finner du rulleskibindinger fra store merker som Salomon og Rottefella. Les videre her og lær mer om hvordan du velger de bindinger som passer nettopp dine behov.

Siden rulleski har vokst ut fra langrenn, brukte man tidligere og gjør til dels fortsatt, utstyr som også brukes på snø. Men man ser mer og mer at utstyr som er spesielt rettet mot rulleskiløperes behov blir tilgjengelig.

Sikkerhet - forskjeller på bindinger for rulleski vs. langrenn

En av forskjellene mellom rulleski og langrenn er at det vanligvis er en annen friksjon mellom underlag og utstyr - asfalt vs. snø. Derfor er ikke alle langrennsbindinger optimale å bruke for rulleski, og er en av grunnene til at noen rulleskibindinger kommer med flere monterings hull.

I tillegg bruker man ikke auto-klikk-inn-system på rulleskibindinger siden du risikerer å sparke deg ut av bindingen ved kraftige fraspark på overflater som asfalt.

Materiale

Man kan få rulleskibindinger produsert i plast og karbon. Generelt varierer bindinger til rulleski ofte også fra bindinger til langrenn ved å være laget i kraftigere materiale - spesielt når utarbeidet i plast.

Kompatibilitet mellom rulleskibinding og rulleski støvler

Når du velger en binding, skal den forutenom stilarten du ønsker å kjøre, også kunne brukes sammen med dine støvler. Du kan se her hvordan du velger utstyr hvor kompatibiliteten er riktig:

  • Rottefella NNN bindinger (både klassisk og skate) som egner seg for støvler med Rottefella NNN og Salomon Prolink yttersåle.
  • Salomon SNS Skøyte bindinger passer til støvler med Salomon Skate SNS yttersåle
  • Salomon SNS Classic bindinger passer til støvler med Salomon Classic SNS yttersåle
  • Salomon Prolink bindinger passer til støvler med Salomon Prolink yttersåle og Rottefella NNN yttersåle (Passer IKKE Salomon SNS-støvler)
SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser