×
Meny

Wirelås og Kjedelås

  Filter
Merker
Lengde

Hvis du etterlater din sykkel, board, sparkesykkel eller rullerskøyter på et offentlig sted, kan en lås være veldig nyttig for å hindre tyveri. Det ville være flott om du kunne kjøpe en lås som fungerte utmerket til alt, men låsen du behøver for din BMX er ofte ikke den samme låsen du behøver til din sparkesykkel eller board.

Kjedelås vs. Wirelås

For større ting, som sykkel eller BMX, er det best å bruke en kjedelås av stål til å vikle rundt rammen og et urokkelig objekt, f.eks. en lyktestolpe. Jo tykkere kjede, desto bedre.

For mindre ting, som f.eks. ditt board, sparkesykkel eller rulleskøyter, er en wirelåse nyttig. Tråden i wirelåsen er tynnere enn stålkjeden på en kjede lås, noe som gir deg muligheten til å låse hjulet på dine sparkesykkel, board eller rulleskøyter, ved å trekke tråden gjennom uthulningene i hjulene. Wirelåser, som stål kjeder kan brukes til å låse ting fast til andre objekter, men når wiren er ofte kortere enn den typiske stål-kjede, er det mer begrenset hva du kan låse ting fast med den. Brukes wirelåsen alene, uten å låse den fast i noe annet enn, utover f.eks. en sparkesykkel, kan dette også være effektivt for å hindre tyveri, men mindre sikkert enn når den låses fast til et objekt. Ved å låse hjulene på ditt board, sparkesykkel eller rulleskøyter, blir den mindre fristende å stjele, siden hjulene ikke lenger kan kjøre rundt, men det hindrer ikke tyven fra å ta det med seg og bryte opp låsen andre steder.

Nøkkellås eller kodelås?

Enten du bruker en nøkkel lås eller kodelås, er det hovedsakelig et spørsmål om personlig smak, men det er noen sikkerhetsforskjeller å ta hensyn til. En taste lås anses av de fleste som det tryggeste valget av de to, men har du for vane å miste nøklene kan en kodelås være mer hensiktsmessig for deg. Vil du ha en kombinasjon lås som er så trygg som mulig, er det bedre å velge en med flere sifre i koden. Jo flere tall din kode har, jo mindre sannsynlig er det at tyven knekker koden.

SkatePro
Persondatapolitikk Informasjonskapsler Handelsbetingelser